"Idejom do razvoja" - krediti za mala preduzeća i preduzetnike

07.12.2015

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja u partnerstvu sa Societe Generale Bankom Srbija AD uz finansiranje CRH (Srbija) DOO Popovac započinje realizaciju Programa kreditiranja malih preduzeća i preduzetnika sa teritorije Šumadije i P

Cilj projekta jeste podrška razvoju privatnog sektora, unapređenju njihovog poslovanja, povećanju konkurentnosti i inovativnosti malih preduzeća i preduzetnika, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu.

Program mikrokreditiranja malih preduzeća i preduzetnika odobrava se u svrhu finansiranja osnovnih i obrtnih sredstava. Krediti se odobravaju u iznosu do 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Period korišćenja kredita je do 24 meseca, sa mogućnošću korišćenja grace perioda do 6 meseci i nominalnom kamatnom stopom od 4% na godišnjem nivou. Otplata kredita će se obavljati u jednakim mesečnim ratama. 

Na konkurs se mogu prijaviti preduzeća i preduzetnici sa poslovanjem od najmanje 18 meseci, sa pozitivnim poslovanjem u poslednjoj godini i najmanje 2 stalno zaposlena radnika. Potrebno je da je privredni subjekt ostvario minimalni iznos prihoda prema podacima iz poslednjeg dostupnog finansijskog izveštaja od 1.000.000 RSD, dok paušalno oporezovani preduzetnici treba da ostvare minimalni potražni promet (priliv po računu) 1.000.000 RSD. 

Prijem zahteva će se vršiti od 1.12.2015. godine do 30.06.2016. godine, odnosno dok se ne utroše sredstva za ovu namenu.

Potencijalni korisnici mikrokredita sve potrebne informacije mogu dobiti u Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, kontakt osoba Milica Čukarić, tel 034 302 702, e-mail: officekg@delete-me.redasp.rs

USLOVE PROGRAMA I KONKURSNU DOKUMENTACIJU MOŽETE PREUZETI OVDE.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice