Javni poziv za Program podrške povećanju zapošljivosti i zaposlenosti mladih u IKT sektoru

26.07.2016

Raspisan Javni poziv za Program podrške povećanju zapošljivosti i zaposlenosti mladih u IKT sektoru u okviru projekta "Novi poslovi za mlade u IKT sektoru 2"

Program podrške povećanju zapošljivosti i zaposlenosti mladih u IKT sektoru deo je projekta „Novi poslovi za mlade u IKT sektoru 2“, koji sprovodi Razvojni biznis centar Kragujevac, u partnerstvu sa IKT Klasterom Centralne Srbije, i kompanijama Emisija Konsalting i 4 IT doo, sredstvima obezbeđenim od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije u okviru Javnog konkursa za programe i projekte podrške mladima u zapošljavanju. 

Ko se može prijaviti?

Ako imate između 18 i 30 godina, završili ste neki od IT i srodnih faktulteta i visokih stručnih škola, nezaposleni ste, posedujete osnovno znanje iz oblasti informaciono - komunikacionih tehnologija i ambiciju da se usavršavate i zasnujete karijeru IKT stručnjaka, onda je ovo pravi program za vas!

Šta dobijate prijavom na konkurs?

• 25 najboljih kandidata će dobiti priliku da kroz visoko specijalizovane obuke unaprede svoja znanja i veštine za rad u IKT sektoru

• 15 najboljih kandidata će dobiti priliku da kroz stručnu praksu u IKT kompanijama-članicama IKT Klastera Centralne Srbije značajno poveća svoju zapošljivost 

• najbolji kandidati, koji ispune visoke zahteve poslodavaca će imati mogućost zasnivanja radnog odnosa u IKT kompanijama-članicama IKT Klastera Centralne Srbije

Za koje obuke se možete prijaviti?

• Polazna obuka – HTML, CSS, JavaScript

• Napredna obuka 1 – Angular JS

• Napredna obuka 2 – Objektno orijentisano programiranje sa programskim jezikom iOS Swift

Kako se možete prijaviti?

Razvojni biznis centar Kragujevac i IKT Klaster Centralne Srbije raspisuju javni poziv na koji se možete prijaviti, slanjem prijave na info@delete-me.rbcentar.org. Tekst javnog poziva sa smernicama i detaljnim upustvima kako konkurisati, prijavu i šta je sve potrebno dostaviti uz prijavu, možete preuzeti na zvaničnom veb sajtu RB Centra www.rbcentar.org i IKT Klastera www.ict-cs.org od 26.07.2016. godine.

Rok za prijavljivanje: 15/08/2016 

Rezultati konkursa biće objavljeni okvirno do kraja avgusta 2016.

Info dan: 

U prvoj nedelji avgusta će biti održani info dani u Kragujevcu, Čačku i Kraljevu, gde će potencijalnim učesnicima program biti detaljno predstavljen. Zainteresovani će moći da dobiju odgovore na sva važna pitanja u vezi programa.

Dokumentaciju za apliciranje možete preuzeti ovde:

1) Javni poziv - Smernice

2) Prijava

3) CV

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice