NOVI POSLOVI ZA MLADE U IKT SEKTORU 2 – REZULTATI JAVNOG POZIVA

29.08.2016

Objavljena je lista kandidata koji su prošli proces selekcije  

U periodu od 22.08 do 26.08.2016, komisija za selekciju kandidata, sastavljena od predstavnika Razvojnog biznis centra Kragujevac, kao nosioca projekta, IKT klastera centralne Srbije, kao partnera i IT stručnjaka – trenera, predstavnika partnerske kompanije, odabrala je 26 polaznika koji će pohađati program obuka u okviru projekta „Novi poslovi  za mlade u IKT sektoru 2“.

Nakon zatvaranja Javnog poziva za Program podrške povećanju zapošljivosti i zaposlenosti u IKT sektoru, 15. avgusta, pristupilo se pregledanju pristiglih prijava i procesu selekcije kandidata. Od 80 prijava sa teritorije 3 grada: Kragujevca, Čačka i Kraljeva, komisija je u prethodnoj nedelji odabrala 26 najboljih polaznika koji će pohađati obuke. 

Svi kandidati će proći 

• Uvodnu obuku za HTML, CSS i JavaScript koja će trajati 56 sati, a nakon toga će nastaviti sa usavršavanjem svojih znanja kroz

• jednu od dve napredne obuke – Angular JS ili Osnove objektno orijentisanog programiranja sa iOS programskim jezikom, takođe u trajanju od 56 sati (polaznici/ce iz uvodne obuke biće razvrstani u skladu sa interesovanjem i mogućnostima na jednu od dve navedene obuke).

Predavači na obukama su IT stručnjaci iz partnerskih kompanija, članica IKT klastera Centralne Srbije, koji osim rada u struci, imaju iskustva i u predavačkom radu i prenošenju znanja, a projektom je predviđeno da izvođenje obuka bude online, uz pomoć E-learning platforme Razvojnog biznis centra.

Nakon perioda namenjenog obukama, 15 najboljih kandidata imaće priliku da svoja znanja upotrebe i dodatno unaprede kroz radnu praksu u trajanju od 6 nedelja, u nekoj od  IT kompanija sa teritorije Kragujevca, Čačka i Kraljeva.

Kompletan program podrške povećanju zapošljivosti i zaposlenosti mladih u IKT sektoru, sastavljen od programa stručnih obuka i radne prakse realizovaće se u periodu septembar 2016 – mart 2017.

Svi izabrani kandidati će biti na vreme obavešteni o početku uvodne obuke od strane organizatora.

Svim kandidatima koji su aplicirali zahvaljujemo se na interesovanju za program, a izabranim polaznicima želimo puno uspeha na predstojećim obukama.

Listu izabranih kandidata možete preuzeti OVDE.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice