Raspisan konkurs za drugu generaciju sertifikovanih konsultanata

08.03.2019

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije raspisao je 4. marta Javni poziv za obuku i sertifikaciju stručnjaka u oblasti digitalne transformacije

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije raspisao je 4. marta Javni poziv za obuku i sertifikaciju stručnjaka u oblasti digitalne transformacije kompanija. Konkurs je otvoren do 20. marta, a selekcija kandidata biće obavljena do 29. marta.

Obuka druge generacije konsultanata odvijaće se prema Programu Centra za digitalnu transformaciju, pripremljenim u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Privrednom komorom Austrije. Svi kandidati prolaze obuku za opšti modul – ekspertska analiza, nakon čega se opredeljuju za jedan od tri specifična – digitalna transformacija (modeli I procesi poslovanja), E-trgovina/E-marketing i društvene mreže, IT sigurnost i zaštita  podataka.

Treninzi za opšti modul biće održani 13. i 14. aprila, za specifične 11. i 12. maja dok će sertifikacija biti organizovana 27. i 28 maja. Obuke i  sertifikacija biće organizovani u Privrednoj komori Srbije. Sertifikacija je razvijena u skladu sa ISO 17024 standardom, usklađena je i priznata na međunarodnom nivou, a svi konsultanti dobijaće naknadu za svoj angažman.

Kandidati koji sa uspehom prođu proces sertifikacije imaće mogućnost da, kao deo tima konsultanata, učestvuju u Programu podrške digitalnoj transformaciji mikro, malih i srednjih preduzeća. Ovaj Program je deo zajedničkih aktivnosti Privredne komore Srbije, GIZ i Razvojne agencije Srbije, koji se odvija u koordinaciji sa Centrom za digitalnu transformaciju. Program predviđa nekoliko faza rada sa privrednim društvima – on line samoprocenu, ekspertsku analizu, strategiju digitalne transformacije po jednom od tri modula, kao i fazu implementacije izabranog rešenja.

Privredna komora Srbije subvencioniše 60 odsto troškova edukacije.

Centar za digitalnu transformaciju, prošle godine prvi put je organizovao obuku za konsultante za digitalnu transformaciju. Program su uspešno prošla 22 kandidata, koji su sertifikovani od strane  WIFI (accredited certification body of the WKO), ovlašćenog da izdaje sertifikate pružaocima IT usluga i poslovnim konsultantima sa relevantnim iskustvom, znanjem i veštinama u oblasti digitalizacije.

Proces digitalizacije prepoznat je kao ključni globalni trend u svetskoj ekonomiji. Digitalizacija nije samo proces transformacije društva i privrede u celini, već i uslov opstanka kompanija na domaćem i globalnom tržištu. Primena savremenih i inovativnih tehnoloških rešenja, zasnovanih na IKT-u, danas je jedan od osnovnih instrumenata za podizanje konkurentnosti, produktivnosti i efikasnosti ekonomije u celini.

Istraživanja pokazuju da oko 60 procenata MMSP u Srbiji nema digitalnu strategiju, dok većina pod strategijom smatra nabavku najosnovnije IT opreme što je samo jedan segment digitalne transformacije. Globalna iskustva ukazuju da je jedan od preduslova uspešne digitalne transformacije, upravo strateški pristup, kao i posvećenost top menadžmenta ovom procesu.

Za više informacija o načinu apliciranja pogledajte OVDE.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice