Raspisan konkurs za podršku razvoju konkurentnosti - Za preduzeća, preduzetnike i zadruge NARR daje 30 miliona dinara

27.07.2015

Nacionalna agencija za regionalni razvoj (NARR) raspisala je javni poziv za Projekat podrške razvoju konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga u 2015. godini.

Kako se navodi u saopštenju NARR, javni poziv za Projekat podrške razvoju konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga u 2015. godini, je raspisan 9. jula 2015. i trajaće do 19. avgusta 2015.

Zainteresovani više informacija o uslovima za prijavu mogu da pogledaju na sajtu NARR (www.narr.gov.rs).

Projektom se pruža podrška privrednicima za poboljšanje pozicije na domaćem i stranom tržištu, a ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju projekta će iznositi 30 miliona dinara.

Nacionalna agencija će na osnovu ugovora sa korisnikom sredstava refundirati iznos do 50% od ukupnog iznosa opravdanih troškova projekta bez PDV-a.

Osnovni cilj projekta je jačanje konkurentnosti i inovativnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga kroz usklađivanje njihovog poslovanja sa zahtevima međunarodnih standarda poslovanja, unapređivanje poslovnih procesa, proizvoda i usluga i jačanje ljudskih resursa.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju pravna lica kategorisana kao mikro, mala i srednja pravna lica u skladu sa članom 6. Zakona o računovodstvu, preduzetnici koji vode poslovne knjige po sistemu dvojnog knjigovodstva i koji godišnje finansijske izveštaje dostavljaju Agenciji za privredne registre na obradu i zadruge.

Izvor: E-kapija

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice