Razvojni program EU PRO za kompanije koje se bave IT uslugama u Šumadiji i Zapadnoj Srbiji

06.07.2018

U ponedeljak 4. juna 2018. godine održaće se info sesija EU PRO razvojnog programa u Biznis inovacionom centru u Kragujevcu

Razvojni program EU PRO, koji Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra, doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije.

Aktivnosti na terenu ovog trogodišnjeg programa koji je počeo u januaru 2018. sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u saradnji sa Vladom Republike Srbije. Ukupan iznos sredstava koji je dostupan u okviru Javnog poziva za podnošenje predloga projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga je 4,5 miliona evra.
 
Pravo da se prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva registrovana u Agenciji za privredne registre čija je pretežna delatnost proizvodnja ili pružanje IT usluga, a koja su:

  • registrovana na teritoriji 99 lokalnih jedinica samouprave u okviru Programa u dva statistička regiona: Šumadiji i Zapadnoj Srbiji, odnosno Južnoj i Istočnoj Srbiji
  • osnovana između 1. januara 2013. i 31. decembra 2017. godine

Iznos bespovratnih sredstava po pojedinačnom projektu je 10.000 – 50.000 evra.
 
Aktivnosti koje se kvalifikuju za ovaj Poziv obuhvataju:

  • Nabavku opreme u cilju poboljšanja kvaliteta postojećih ili razvoja novih proizvoda, povećane produktivnosti, podrške razvoja proizvoda sa višom dodatom vrednošću, podrške uvođenju inovacija i olakšanog širenja tržišta – što obavezno čini minimum 80% vrednosti projekta;
  • Uvođenje usluga koje doprinose poboljšanju kvaliteta postojećih ili razvoju novih proizvoda, povaćane produktivnosti, podrške razvoja proizvoda sa višom dodatom vrednošću, podrške uvođenju inovacija i olakšanom širenju tržišta – što opciono čini maksimalno 20% vrednosti projekta.

U cilju promocije Programa tim EU PRO organizuje info sesije, na kojima će biti detaljno predstavljeni uslovi Programa i proces prijave.
U Kragujevcu će info sesija Programa biti održana u ponedeljak, 4. juna 2018. godine u Biznis inovacionom centru (Trg Topolivaca 4, Kragujevac) u 10:00 časova.
 
Potvrdite svoje prisustvo na mail: sme@delete-me.redasp.rs.

Preuzmite promo liflete OVDE.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice