Srbija se kvalifikovala za učešće u programu "Globalna inovacija kroz nauku i tehnologiju - GIST"

15.12.2015

Otvoren je konkurs "Globalna inovacija kroz nauku i tehnologiju" (Global Innovation through Science and Technology) - GIST za čija sredstva mogu da apliciraju mladi naučnici i inženjeri iz Srbije

Serbia se kvalifikovala za učešće u programu "Globalna inovacija kroz nauku i tehnologiju (Global Innovation through Science and Technology) - GIST", koji je iniciran od strane Vlade Sjedinjenih amerčkih država. Preduzetnici iz oblasti nauke i tehnologije mogu da apliciraju za Idejnu fazu i Startap fazu i da steknu međunarodnu vidljivost i osiguraju svoje mesto u konkurenciji za najmanje 70.000 dolara seed kapitala.

Američka asocijacija za naprednu nauku (The American Association for the Advancement of Science) - AAAS i Stejt dipartment (U.S. Department of State) objavile su poziv "Globalna inovacija kroz nauku i tehnologiju - GIST", Takmičenje za najbolju tehnološku ideju - Tech-I. Tech-I je deo GIST inicijative i predstavlja godišnje globalnbo pitch takmičenje koje ima za cilj da pronađe i odabere, obuči i ohrabri uzbudljive mlade naučnike, inženjere i velike umove da kreiraju biznis širom sveta. Ove godine građani iz 135 zemalja i rastućih ekonomija iz Evrope, Afrike, Azije i Bliskog istoka i Latinske Amerike su kvalifikovani da se prijave sa svojom inovativnom naučnom i tehnološkom idejom ili startapom u bilo kom sektoru.

Od aplikanata se traži da dostave kratak opis svog proizvoda, istraživanja, usluge ili koncepta, koji treba da bude propraćen dužim rezimeom od 750 reči kojim treba da bude objašnjen predloženi rad i negova naučna i tehnološka podloga. Aplikanti takođe treba da dostave promotivni pitch video u trajanju od 90 sekundi kojim će predstaviti svoju inovaciju. Rok za dostavljanje aplikacija je 15. januar 2016. godine.

Do 100 aplikanata će biti odabrani kao polufinalisti čiji će kratki pitch video materijali biti postavljeni online  nakon čega će se za njih glasati javno. Ovi glasovi će pomoći da se odabere do 30 finalista koji će onda da izlože svoje inovacije globalnoj publici na Globalnom samitu preduzetništva 2016. u Silikonskoj dolini u Kaliforniji. Tokom ovog prestižnog međunarodnog događaja, ovi nadolazeći inovatori će dobiti intenzivne obuke za unapređenje svojih veština, mentorstvo i mogućnost umrežavanja sa globalnim liderima u svojim poljima. Pobednici na GIST Tech-I konkursu će dobiti nagrade u obliku seed kapitala za potrebe oživaljavanja svoje inovacije. Svi finalisti će dobiti do 3 meseca mentorstva nakon završenog finala.

Ukoliko želite da se prijavite za takmičenje to možete uraditi putem sledećeg LINKA.

Ukoliko imate dodatnih pitanja pogledajte LINK sa najčešćim pitanjima.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice