Startup Sauna drugi put traži domaće startape na Dvoru 16. marta

02.03.2015

Finski akcelerator Startup Sauna 16. marta po drugi put dolazi na Dvor kako bi upoznala domaće startape. Ovaj put u Beograd dovode 3 svoja mentora kojima će na 1-1 sesiji pružiti kvalitetan fidbek, a za najbolje je tu mogućnost ulaska u njihov program.

U sredu, 16. marta domaći startapi imaće priliku da se predstave finskom akceleratoru Startup Sauni, koja drugu godinu za redom dodaje Beograd svojoj listi gradova koje obilazi. Događaj će biti organizovan na Kraljevskom dvoru, a startapi će imati priliku da se predstave u standardnoj formi trominutnog piča, a zatim i da učestvuju i na 1 na 1 mentorskim sesijama.

Startup Sauna je jedan od najpoznatijih skandinavskih akceleratora, koji povezuje startape iz severne i istočne Evrope i Rusije. Kroz njihov program do sada je prošlo 145 kompanija, koje su prikupile više od 40 miliona dolara, a jedna od njih je domaći tim COFA Games koji su u Helsinkiju radili na usavršavanju svoje igre Awakening of Heroes.

Pored fidbeka i validacije poslovnog modela, najbolji startapi imaće mogućnost da budu selektovani za program ovog akceleratora, koji uključuje petonedeljni boravak u Helsinkiju i pristup jednom od najvećih startap događaja u Evropi – Slush, na kome je prošle godine učestvovalo 3500 startapa iz 70 zemalja i 750 investitora i 100 VC fondova.

Fondacija prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i ovaj put organizuje ovu posetu ovog akceleratora pre svega zato što pruža dodatnu vrednost za startape kroz individualne razgovore sa mentorima, koje će u Beogradu moći da iskoriste 8 do 10 odabranih timova. U Beograd će doći tri mentora ovog fonda iz Finske, kojima će se pridružiti i nekoliko njih iz lokalne zajednice i koji će svakom startapu posvetiti 20 minuta svog vremena.

Startap Sauna organizuje programe dva puta godišnje, početkom maja i sredinom oktobra, a program je naročito fokusiran na business development, od nalaženja skalabilnog biznis modela do shvatanja tržišta i potreba korisnika. Ovaj akcelerator zainteresovan je pre svega za startape koji imaju mogućnost skaliranja na globalnom nivou i koji već imaju prototip. Naravno visoko motivisan tim se podrazumeva :-)

Ako vam Startap Sauna i  ovaj događaj zvuče primamljivo, pripremite svoje pičeve i prijavite se na ovom linku, požurite jer prijave traju do 11. marta.

Promotivni spot možete pogledati OVDE.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice