Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju Srbije

13.04.2023

Prijave su otvorene do 5. maja 2023. godine

Beograd 27. mart 2023. - Ove godine Najbolja tehnološka inovacija obeležava punih 19 godina od organizovanja prvog takmičenja. Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju promoviše preduzetnički način razmišljanja i ponašanja tako što učesnicima daje podršku, edukativnu i finansijsku.

Do sada su dodeljene nagrade u vrednosti od 99.5 miliona dinara, osnovano je 88 preduzeća, učestvovalo je 3.305 timova, održano je 485 treninga i obuka koje je pohađalo preko 10.100 ljudi -  istraživača, visokotehnoloških kompanija, studenata, inovatora. Napisano je više od  1.200 biznis i marketing planova, i poslovnih modela, angažovano je 384 recenzenta.

I ove godine traži se inovacija. Najbolja u Srbiji! Rok za prijavljivanje u kategoriji Realizovane inovacije 5. maj 2023. do 20 časova. Ovogodišnji početni nagradni fond je 5 miliona dinara.

Uslov za učešće u kategoriji Realizovane inovacije - timovi koji poseduju gotov prototip spreman za tržište, imaju izgrađeno potrojenje za proizvodnju ili se sa inovacijom već nalaze na tržištu, mogu se prijaviti u ovoj kategoriji.  Minimalan preduslov je postojanje funkcionalnog prototipa. Sve više od toga, poput serijske proizvodnje je dodatna prednost. 

Ko može da se prijavi?

Pravo učešća na NTI imaju isključivo timovi sastavljeni od najmanje tri člana, koji mogu biti fizička ili pravna lica. Preporuka prilikom formiranja timova, je da on ne uključuje samo članove koji poznaju tehnički deo inovacija, već i osobe koje imaju određena znanja o ekonomskom delu projekta. Ovo je važno jer se značajan deo zadataka odnosi na kreiranje poslovne strategije.

Prijavljivanje

Rok za prijave je 5. maj 2023. godine do 20 časova. Timovi prijavljuju učešće popunjavanjem elektronskog formulara putem veb sajta www.inovacija.org

Tok takmičenja

Takmičenje je organizovano u nekoliko segmenata: priprema, tehnika, tržište, promocija, polufinale i finale. Polufinale je faza takmičenja u kom se dvanaest najbolje plasiranih takmičara nadmeće za plasman u finale. Finale takmičenja za kategoriju Realizovane inovacije se organizuje u studiju RTS-a, za koji je obezbeđen direktan prenos na nekom od kanala javnog servisa.

Za više informacija obratiti se Vladimiru Nikiću, putem emaila office@delete-me.inovacija.org, ili telefonom na broj 063/11-33-012.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice