April – mesec Agile edukacije i 3. Agile Serbia konferencije!

07.02.2018

Sve više kompanija, posebno u IT industriji, odlučuje se da svoje poslovanje zasniva na Agilnom pristupu. Kompanije koje koriste Agile iz dana u dan jačaju svoje performanse i njihovi zaposleni su zadovoljniji. Agile se koristi kao pristup prilikom razvoja kompleksnih proizvoda. Podrazumeva razvoj kroz iteracije, a velika važnost pridaje se saradnji sa klijentima i brzom odgovoru na promene. Postoji značajan broj Agilnih metodologija i framework-a, a najpoznatiji i najčešće primenjen u svetu i kod nas je Scrum framework. Ukoliko i ti želiš da unaprediš svoje znanje i poslovne rezultate, prava prilika za to je šesti po redu Agile Month!

Agile Month je već poznata serija edukativnih događaja posvećenih Agilnom razvoju softvera. Sledeći se održava u aprilu i na programu su sertifikacioni kursevi za Scrum Master-a, Product Owner-a i Agile Leadership program, kao i tri treninga sa programa Kontinuirane Agile edukacije: Agile Requirements & User Stories, Agile Planning & Estimating i Agile Retrospective Masterclass.

Sertifikacioni kursevi se sprovode u saradnji sa Scrum Alliance, krovnom Scrum organizacijom na globalnom nivou i začetnikom Scrum-a u svetu. Sertifikati koji se dobijaju su međunarodno priznati. Kontinuirani Agile treninzi su za one osobe koje već imaju neko znanje i iskustvo iz oblasti Agile-a. Polaznici ovih treninga naučiće specifične i vrlo korisne Agile ili Scrum alate i tehnike, koji će im pomoći u raznim segmentima razvoja proizvoda. Na jednom od treninga naučiće na koji način predstaviti zahteve klijenta razvojnom timu; potom, kako se agilno pristupa planiranju i kako se procenjuju razni faktori uspešnosti projekta (obim funkcionalnosti, vreme razvoja i slično); takođe, oni koji budu posetili trening Agile Retrospective Masterclass, koji drži iskusni trener Marc Löffler, naučiće kako se postaje sjajan fasilitator retrospektiva i zašto su one bitne tokom svakog procesa razvoja.

Na samom kraju Agile Month-a, 27. aprila u Beogradu, održaće se treća po redu, međunarodna, Agile Serbia Konferencija. Keynote govornik je Bob Hartman, poznatiji kao „Agile Bob“. Bob je bio član upravnog odbora Scrum Alliance, sarađivao je sa više od 100 kompanija i trenirao je preko 10,000 ljudi. Pored njega, na glavnoj sceni predavanja će držati i drugi svetski eksperti iz oblasti „Agile, Leadership & Developers“: Marcello Duarte, Marc Löffler, Karl Scotland, Olaf Lewitz i Ángel Medinilla.

Agile Month, odnosno seriju edukacija posvećenih Agile-u, organizuje kompanija Puzzle Software. Rane prijave za kureve i konferenciju su u toku – za više informacija posetite Agile Month - April 2018.
 

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice