STARTAP AKCELERATOR 2018

20.07.2018

Raspisan konkurs za Startap akcelerator 2018, program besplatne mentorske podrške za startapove i preduzeća osnovana pre najviše godinu dana

Francusko-srpska privredna komora poziva sve startapove ili pojedince koji planiraju da pokrenu startap preduzeće da se prijave za program besplatne jednogodišnje mentorske podrške za razvoj njihovog biznisa – „Startap akcelerator“. Kako bi omogućila što većem broju startapova da konkuriše za ovaj progam, Komora je odlučila da pomeri rok prijave, te se kandidati mogu prijaviti do 15. septembra. Udruženje francuskih kompanija poziva sve zainteresovane timove i preduzeća da iskoriste ovu šansu i pošalju svoje kandidature. 

Komora je već realizovala ovaj program prošle godine, kada su putem konkursa primljena dva startapa – Car:Go, mobilna aplikacija za naručivanje auto-prevoza sa vozačem, kao i PetGuards, onlajn platforma za čuvanje kućnih ljubimaca. Tokom protekle godine, osnivače ova dva startapa savetovali su generalni direktori nekih od najvećih francuskih kompanija u Srbiji, a dobijali su mentorsku podršku kada je reč o svim aspektima poslovanja: pravnim, marketinškim, finansijskim i slično. Startapi su efikasnom promocijom uvećali svoju vidljivost, stekli veći broj klijenata i proširili broj saradnika.

I ove godine će biti odabrano do tri startap preduzeća ili tri tima koje će u narednih godinu dana, besplatno, savetovati direktori i menadžeri najvećih francuskih kompanija koje posluju u Srbiji, a sa ciljem da im svojom ekspertizom, iskustvom, kontaktima i idejama pomognu u razvoju biznisa.
 
Upravni odbor komore čini 11 direktora francuskih preduzeća među kojima ima i Francuza i Srba, vodećih ljudi kompanija poput Schneider Electric, Suez, Lesaffre, Credit Agricole, Saint-Gobain Weber, PricewaterhouseCoopers, SADE i drugi. Odabrani startapovi automatski će osvojiti i besplatno članstvo u Komori na period od godinu dana.

Na konkurs za Startap akcelerator mogu se prijaviti svi startapovi koji su osnovani pre najviše godinu dana i preduzetnici do 40. godine starosti, sa prebivalištem u Srbiji. Mogu se prijaviti i timovi do tri osobe, od kojih je najviše jedan strani državljanin.

Konkurs je otvoren za projekte iz svih industrija, s tim što se savetuje da se na neki način uključe digitalne tehnologije i da budu orijentisani na globalno tržište.

Prijave se vrše popunjavanjem upitnika na sajtu komore www.ccfs.rs.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice