Akademija

Klaster akademija je projekat Poslovnog udruženja IKT klaster centralne Srbije Kragujevac sa ciljem stručnog osposobljavanja kako zaposlenih tako i kadra koji nedostaje u preduzećima članica klastera.

Pokazatelj na osnovu statistike kaže da je potrebno 8 do 12 meseci za obuku novo zaposlenog lica, pri čemu su ta lica neprofitabilna i isključivi trošak za preduzeće prvih godinu dana. Logičnim razmišljanjem dolazimo do zaključka da je IKT klaster akademija više nego potrebna svim našim članicama jer će kroz obuke dolaziti znatno brže do obučenih kadrova.

Trenutno smo u fazi izgradnje koncepta IKT klaster akademije i u tome nam je potrebna pomoć svih naših članica kako bi akademija bila korisna svima.

Potrebno je da odgovorite na sledeća pitanja i na osnovu vaših odgovora dobićemo neophodne podatke za pripremu i organizovanje obuka, kurseva koji će se sprovoditi u IKT klaster akademiji.

Pitanja:

  • Koje tehnologije koristite u Vašoj firmi?
  • Sa kojim znanjima su vam potrebni kadrovi?
  • Koliko osposobljenih kadrova biste zaposlili u prvih godinu dana, a koliko u periodu od tri godine?
  • Da li ste spremni da učestvujete u obuci kandidata kroz klaster akademiju i na koji način?
  • Da li bi klaster imao finansijsku obavezu prema Vama?
  • Na koje kurseve bi slali svoje zaposlene radnike?


Klaster akademija predstavlja neformalni vid obrazovanja i projekat je Poslovnog udruženja "IKT klastera Centralne Srbije" koji se javlja kao odgovor na turbulentnu i konstantno rastuću IT industriju, kako u svetu tako i u Srbiji. Ona je osnovana kako bi se odgovorilo na potrebe IT kompanija članica IKT klastera Centralne Srbije za kvalifikovanim IT kadrovima koji su deficitarni na postojećem tržištu rada, a sve u cilju njihovog razvoja i napretka njihovog biznisa. Sa druge strane Klaster akademija želi da objedini i stručne kurseve, obuke i treninge za članice Klastera kako bi se njima obezbedila kvalitetna znanja koja su im neophodna za postizanje višeg nivoa konkurentnosti na domaćem i internacionalnom tržištu IT proizvoda i usluga.

Klaster akademija se nalazi u početnoj fazi razvoja sa tendencijom da u budućnosti postane efikasan mehanizam neformalnog obrazovanja koji će doprineti kvalifikaciji i dokvalifikaciji kadrova usmerenih ka konkretnim zahtevima IT firmi koje su članice IKT klastera Centralne Srbije.

Programi Klaster akademije su usmereni kako na početnike u programiranju, koji ne poseduju nikakva predznanja, tako i na aktivne programere koji žele dalje da se usavršavaju kroz napredne kurseve iz različitih tehnologija, koje pre svega koriste članice Klastera.

U trenutnoj ponudi obuka Klaster akademija sadrži:

Obuku za početnike u programiranju - HTML5 / CSS3

Napredna obuka - Osnovi programiranja u JavaScript-u

Napredna obuka - Angular

PHP Osnovni kurs

Wordpress

Hej ti, aj ti školica programiranja

ISTQB® sertifikovani tester – Polaganje ispita

 

PRIJAVA ZA KURSEVE

Pogledajte slike sa naših obuka