ARICOMA Group preuzima švedsku tehnološku konsultantsku kompaniju Stratiteq

07.09.2021

PRESS RELEASE

07.09.2021 – Krajem 2020. godine, IT Holding ARICOMA Group, u vlasništvu češke KKCG, preuzela je kompaniju za razvoj softvera i konsalting Seavus koja ima svoje predstavništvo u 15 kancelarija širom sveta, uključujući i 4 u Srbiji. Danas, ARICOMA Grupa pravi još jedan korak u svojoj internacionalnoj ekspanziji tako što preuzima švedsku tehnološku kompaniju Stratiteq. ARICOMA Grupa, platforma za kupovinu i razvo IT usluga u vlasništvu KKCG grupacije, ojačaće tako svoju poziciju ne samo na tržištima Švedske i Skandinavije, već i na polju poslovnih rešenja zasnovanih na podacima i strateškom savetovanju. Stratiteq, sa kancelarijama u Malmeu i Stokholmu, dovodi više od 100 novih radnika u ARICOMA Grupu.

”U Stratiteq-u smo pronašli pravi dragulj od kompanije, sa sjajnim ljudima. Njihovi rezultati su impresivni, sa mnogim inovativnim projektima za regionalne i internacionalne kompanije, kao što su Haldex, Skånetrafiken, Securitas i Vattenfall. Oni poznaju ceo proces od početka do kraja; od naprednog razvoja softvera do inovativnih strategija koje transformišu način na koji kompanije mogu da rade u digitalnom okruženju zasnovanom na podacima. Oni će ojačati našu grupu, a mi ćemo ubrzati njihov rast. Zaista se savršeno uklapa.”, kaže Ludovik Gaudé, šef operacija razvoja prilagođenih softvera u ARICOMA Grupi.

Johan Alkvist, Predsednik Odbora Stratiteq-a nastavlja: „Zadovoljstvo nam je pridružiti se ARICOMA Grupi. Za nas je ovo prirodni sledeći korak u priči o kompaniji Stratiteq, postignut brzim praćenjem novog strateškog pravca koji smo započeli 2020. godine, poštujući osnovne vrednosti na kojima je Stratiteq osnovan pre 17 godina. Radujemo se saradnji s kompanijama u okviru Grupe i zajedničkom stvaranju inovativnih rešenja.”

ARICOMA Grupa radi na tome da postane snažan evropski igrač na polju IKT (ICT) i softverskih rešenja. Prema rečima Mikala Tomaneka, direktora za investicije u KKCG grupaciji, ova akvizicija je još jedan korak ka tom cilju. “Stratiteq će nam pomoći ne samo da povećamo naš profil u Skandinaviji, već i da poboljšamo naše sposobnosti u izuzetno atraktivnom prostoru digitalne transformacije.”

Sa ovom akvizicijom, kompletno poslovanje i delatnost kompanije Stratiteq će ostati nepromenjeni u bliskoj budućnosti. ARICOMA Grupa posvećena je održavanju vođstva i temeljnih vrednosti na kojima je Stratiteq izgrađen.

Frank Henekens, izvršni direktor kompanije Stratiteq, kaže: „Imamo velike ambicije i do sada smo se fokusirali 100% na ostvarenje vlastitog rasta. Ali kad smo se sreli s ljudima iz ARICOMA Grupe, jednostavno je sve bilo kako treba, ne samo kulturno. Verujemo da je naša kompetencija prirodna dopuna ARICOMA Grupi i uzbuđeni smo što postajemo deo konstelacije koja ima i znanje i mišiće koji će nam pomoći u rastu našeg poslovanja."
Ugovor o prodaji 100% udela u kompaniji su ovog ponedeljka potpisali vlasnici kompanije Stratiteq i predstavnici ARICOMA Grupe. Transakciju još uvek treba da odobre odgovarajuće antimonopolske komisije i očekuje se da će biti zatvorena početkom oktobra.

Nakon što transakcija prođe, u sastavu ARICOMA Grupe biće devet kompanija sa konsolidovanim prometom preko 340 miliona evra i EBITDA (zarada pre kamata, poreza i amortizacije) od  skoro 37 miliona evra. Grupa zapošljava preko 3000 ljudi.

Tokom ove transakcije, Seavus je savetovan od strane EY's Strategije i Transakcionog tima u Stokholmu, a Tim je predvodio Mads Kunov pruzajuci kroz usluge korporativnih finansija. Pravni Savetnici ove internacionalne transakcije su bili Bird&Burd, predvodjeni od strane Jan Bystrom-a u Stokholmu.

Seavus

Seavus® je kompanija za razvoj softvera i konsalting sa dokazanim iskustvom u pružanju uspešnih poslovnih softverskih rešenja. Kompanija ima preko 800 zaposlenih širom sveta i pruža širok spektar proizvoda i usluga, uspešno pokrivajući evropsko i svetsko tržište iz nekoliko predstavništava širom sveta. Kompanijski portfolio koji se neprestano proširuje pokriva BSS/OSS, CRM, CEM, Business Intelligence rešenja, ALM, embedded programiranje, poslovne i potrošačke proizvoide, mobilne aplikacije i ‘gaming’ rešenja, managed services, kao i razvoj ‘custom’ aplikacija, konsalting i ‘resourcing’. Seavus-ov portfolio uključuje i preko 4.000 klijenata, među kojima su vodeći svetski telekom operateri, proizvođači telefona, organizacije iz sektora bankarstva i finansija, potrošačke elektronike, tehnologije, obrazovanja, vlade, zdravstva, itd.

Danas, Seavus ima 15 operativnih kancelarija lociranih u nekoliko zemalja, uključujuću Švedsku, USA, Severnu Makedoniju, Belarusiju, Moldaviju, Švajcarsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu sa strategijom kontinuiranog rasta.


 

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice