Bespovratna sredstva NARRa za povećanje konkurentosti

27.06.2014

Javni poziv Nacionalne agencije za regionalni razvoj (NARR) za dodelu sredstava u cilju povećanja konkurentnosti preduzeća, raspisan je do 18. Jula 2014. godine.

Javni poziv Nacionalne agencije za regionalni razvoj (NARR) za dodelu sredstava u cilju povećanja konkurentnosti preduzeća, raspisan je do 18. Jula 2014. godine.

Osnovni cilj programa je jačanje konkurentnosti i inovativnosti mikro , malih i srednjih preduzeća , preduzetnika i zadruga , kroz usklađivanje njihovog poslovanja sa zahtevima međunarodnih standarda poslovanja , unapređivanje poslovnih procesa , proizvoda i usluga i jačanje ljudskih resursa. Svrha programa je pružanje u poboljšanju pozicije na domaćem i stranom tržištu.

NARR će podržati projekte kroz učešće u finansiranju troškova, pri čemu će se bespovratna sredstva odobravati za:
I grupa aktivnosti:
• uređenje poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda poslovanja ( implementacija standarda , sertifikacija , resertifikacija ) i obeležavanje proizvoda ” CE ” znakom;
• novi dizajn proizvoda i ambalaže i
• elektronska prezentacija preduzeća.
II grupa aktivnosti :
• poboljšanje postojećih i razvoj novih tehnoloških procesa;
• poboljšanje postojećih i razvoj novih proizvoda / usluga;
• testiranje novih proizvoda i
• izrada i implementacija specijalizovanog softvera.

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju Programa iznose 21.500.000,00 dinara. Nacionalna agencija će refundirati iznos do 50% od ukupnog iznosa opravdanih troškova projekta bez PDV – a. Sredstva će biti refundirana privrednom subjektu nakon završetka projekta i dostavljanja dokaza o završenim aktivnostima. Sredstva se dodeljuju u iznosu od 50.000,00 do 200.000,00 dinara za I grupu aktivnosti, odnosno od 50.000,00 do 500.000,00 dinara za II grupu aktivnosti.

Više informacija http://www.redasp.rs/vesti/raspisan-javni-poziv-u-okviru-programa-podrske-razvoju-konkurentnosti-mmsp-i-zadruga-u-2014-godini.a347.html

Tags: Bespovratna sredstva, ICT, klaster, Kragujevac, NARR

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice