Četvrti B2B događaj u okviru GIVE projekta, organizovan uspešno u Beogradu

26.06.2019

Automobilski klaster Srbije (AC Serbia) organizovao je uspešno četvrti B2B događaj u okviru Green ICT Development (GIVE) projekta, 19 i 20. juna 2019. godine u Beogradu

Prvi dan je organizovan u prostorijama Nemačke agencije za međunarodnu saradnju – GIZ u Beogradu, u kojima je održan partnerski sastanak projekta. Takođe, tokom prvog dana, održane su prezentacije klastera iz Hrvatske, Egipta i Francuske, koji predstavljaju potencijalne partnere u narednoj fazi GIVE projekta.

Glavni događaj se odigrao drugog dana u Naučno-tehnološkom parku Beograd, gde se startovalo sa pozdravnim govorom Igora Vijatova, klaster menadžera Automobilskog klastera Srbije i Tomislava Kneževića ispred GIZ-a. Posle uvodnih sesija Ana Najdenova, izvršni direktor IKT klastera iz Bugarske, predstavila je prisutnima GIVE projekat.

Nakon prezentacije projekta usledilo je predavanje keynote predavača Perluiđi Đionea, generalnog menadžera za Jugo-istočnu Evropu u kompaniji MAGNA Seating Division, na temu: Digitalna budućnost automobilske industrije. Unarednoj prezentaciji Filip Mrdak predstavio je Centar za digitalnu transformaciju kao nacionalni odgovor na globalne trendove i potrebe.

U trećoj sesiji događaja, četiri kompanije su predstavile svoja inovaciona rešenja, usluge i primere najboljih praksi. Počevši od predstavnika Mitsubishi Electric-a, koji je prezentovao platforme za automatizaciju procesa u fabrici koje oni imaju u svojoj kompaniji. Sledeća prezentacija je bila fokusirana na senzorne tehnologije razvijene od strane srpske kompanije Novelic, nakon čega je usledila prezentacija predstavnika kompanije Festo na temu: Automatizacija proizvodnih procesa. U poslednjoj prezentaciji kompanija, predstavnik kompanije Andromeda holding prezentovao je njihove unikatne proizvode i usluge.

Događaj se završio sa kratkim prezentacijama kompanija i sa B2B sastancima između učesnika u cilju umrežavanja, diskutovanja na temu aktivnosti koje su u toku, proizvoda, usluga, zajedničkih projekata, partnerstava, razmena iskstva i informacijama vezanim za tržište.

Ostanite u toku sa svim budućim aktivnostima u okviru projekta tako što ćete zapratiti GIVE Facebook stranu i GIVE LinkedIn grupu. Sledeći GIVE B2B događaj biće organizovan 25. i 26. septembra 2019. godine u Sofiji.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice