Coimbra Sustainability Summit 2020 od 18. do 29. maja 2020. godine

30.04.2020

Coimbra Sustainability Summit, online događaj u okviru projekta DIATOMIC

Kao agenti za inovacije moramo dati svoj doprinos u rešavanju društvenih izazova sa kojima se planeta suočava i pokušati da se pozabavimo nekim od 17 ciljeva održivog razvoja koje su Ujedinjene Nacije definisale 2015.godine (17 Sustainable Development Goals). Vizija događaja je raspravljati o tome kako nove tehnologije mogu podržati pristojan rad i ekonomski rast stvaranjem novih partnerstava za postizanje tih ciljeva. Teme koje će biti obuhvaćene tokom 2 nedelje događaja su Zdravlje, Poljoprivreda, Proizvodnja i Održivi Gradovi (Health, Agri-food, Manufacturing and Sustainable Cities).

Na Coimbra Sustainablitiy Summit događaju biće istražene mogućnosti rasta na preseku četiri područja digitalizacije koja se smatraju temeljom za rast: Artificial Intelligence, Blockchain, Internet of Things and Cybersecurity (4 KETs), pokušavajući da pokažemo kako kombinovanje elemenata ovih tehnologija može da odgovori na potrebe gorepomenuta četiri sektora.

Ciklus vebinara biće podeljen na četiri sesije, fokusirajući se na: značaj ciljeva održivog razvoja koje su definisale Ujedinjene Nacije, važnost partnerstava i etičkih pitanja u kreiranju novih rešenja, kompanije koje već koriste 4KETs da donesu vrednosti, nova partnerstva i mogućnosti javnog finansiranja. Tokom 2 nedelje događaja, istaknuti govornici i glavne sesije govoriće o tome kako ciljevi održivog razvoja utiču na javnu poliitku, koji su ključni izazovi implementacije u četiri polja, kako različiti sistemi finansiranja podržavaju napredak i kako primena specifičnih rešenja podstiče razvoj.

Prednosti učesnika:

  1. Besplatna registracija i mogućnost prisustvovanja na raznovrsnim sesijama
  2. Prilika za prisustvo na sesijama sa istaknutim i dokazanim govornicima o ciljevima održivog razvoja i kako tehnologija može pomoći rešenje
  3. Otkrivanje novih mogućnosti finansiranja
  4. Upoznavanje kolega iz iste industrije “matchmaking sessions” i sklapanje novih partnerstava
  5. Jedinstvena prilika za pitch ka investitorima.

Posetite website css2020.eu za više informacija, pogledajte istaknute govornike događaja CSS speakers kao i agendu. Registracija je besplatna ali je obavezna. Izdvojite 30 sekundi i regustrujte se putem linka.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice