DIATOMIC – Do 200.000 evra za inovacije na polju mikroelektronike i „pametnih“ integrisanih sistema

15.04.2018

DIATOMIC, evropska mreža habova za digitalnu inovaciju, otvorila je 15. marta 2018. poziv za dodelu 1.500.000 evra malim i srednjim preduzećima i istraživačkim organizacijama.

Osnovna ideja je da se pospeši primena elektronskih komponenti, kao i „pametnih” integrisanih sistema na poljima zdravstva, poljoprivrede i industrijske proizvodnje. Poziv je otvoren do 15. juna 2018.

DIATOMIC, mreža inovacionih habova podržana od strane Evropske Komisije, podržaće male timove koji žele da dizajniraju, razvijaju, testiraju i plasiraju inovativna rešenja zasnovana na naprednoj mikro-elektronici, kao i „pametnim” integrisanim sistemima. Kroz intenzivnu saradnju sa vodećim Evropskim dobavljačima elektronskih komponenata, senzora, „pametnih” tehnologija i sistema, mala i srednja preduzeća biće u prilici da usvoje nove tehnologije, testiraju svoja rešenja i smanje rizik na putu ka tržištu.

Na konkurentnim tržištima, dugoročni uspeh digitalnih proizvoda podrazumeva upotrebu resursa koji su često nedostupni malim i srednjim preduzećima. S tim u vezi, DIATOMIC pruža preko potrebne alate kako bi razvoj i testiranje proizvoda zasnovanih na naprednoj mikro-elektronici učinio dostupnim, a sam put od prototipa do plasmana na tržište jednostavnim i efikasnim.

Osmišljen kao platforma za digitalnu inovaciju, DIATOMIC putem svoje mreže habova (zdravstvo, poljoprivreda, industrijska proizvodnja) nudi širok spektar usluga i ekspertize: naprednu infrastrukturu kao podršku dizajniranju, razvijanju, testiranju digitalnih proizvoda, te finansijsku i mentorsku podršku, itd.

Više informacija na sajtu Vojvođanskog IKT klastera.

DIATOMIC – Do 200.000 evra za inovacije na polju mikroelektronike i „pametnih“ integrisanih sistema

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice