Fakultet tehničkih nauka u Čačku nova članica Klastera

22.03.2019

Sa prvim danima proleća u Klaster nam dolazi još jedan fakultet Univerziteta u Kragujevcu - Fakultet tehničkih nauka u Čačku

Fakultet tehničkih nauka u Čačku pristupio je IKT klasteru Centralne Srbije kao počasna članica, odnosno, visokoškolska institucija koja je prepoznala značaj zajedničkog rada u okviru Klastera. Fakultet je deo Univerziteta u Kragujevcu i sa njegovim ulaskom otvaraju se nove mogućnosti saradnje između obraovanja i privrede. Prepoznato je mnog zajedničkih polja saradnje od kojih su najznačajnija saradnja na temu obrazovanja novih IT kadrova, zajedničkih nacionalnih i EU projekata ali i organizacija događaja koji imaju za cilj podizanje svesti o tome šta znači biti programer (JA, PROGRAMER) i uopšte podizanje svesti o potrebi  za bavljenjem IT-em. 

Fakultet tehničkih nauka prvi cilj koji ima je podizanje istraživačkih kapaciteta, jer je to najbolji put do novih uspeha, novih obrazovnih profila i većeg broja studenata na svim nivoima studija. U sklopu toga prioritet je razvoj doktorskih studija organizovanih oko istraživačkih projekata koji će na Fakultetu realizovati mladi inicijativni ljudi pod rukovodstvom iskusnih nastavnika.

Fakultet potencijalnim studentima nudi obrazovanje na sva tri nivoa osnovnih, integrisanih, master i doktorskih akademskih studija u sledećim oblastima:

  • Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo – osnovne, master, doktorske studije
  • Mehatronika – osnovne, master, doktorske studije
  • Informacione tehnologije – osnovne, master, doktorske studije
  • Inženjerski menadžment – osnovne, master, doktorske studije
  • Preduzetnički menadžment – osnovne studije
  • Tehnika i informatika – integrisane studije.

Kroz zajednički budući rad sa Fakultetom Klaster će pratiti intenzivirani razvoj IT sektora koji je u ovom trenutku aktuelan u Čačku i pokušati da stvori povoljan poslovni ambijent za razvoj IT sektora na teritoriji Čačka i okoline.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice