FIN I RAZVOJNI BIZNIS CENTAR NOVE ČLANICE

05.12.2014

Fakultet inženjerskih nauka i Razvojni biznis centar pristupili članstvu IKT Klastera Centralne Srbije

FAKULTET INŽENJERSKIH NAUKA I RAZVOJNI BIZNIS CENTAR PRISTUPILI ČLANSTVU IKT KLASTERA CENTRALNE SRBIJE

Dana 02.12.2014. godine dogovorena je saradnja na zajedničkim inicijativama između Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu i IKT klastera Centralne Srbije što je rezultiralo pristupanjem Fakulteta članstvu Klastera.

Fakultet inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu spada u grupu najuglednijih i najprestižnijih naučno-obrazovnih institucija u oblasti tehničkih nauka. Danas je to savremena naučno-obrazovna institucija sa jasno definisanom misijom, vizijom, ciljevima i programskim opredeljenjima. Fakultet je prepoznao značaj Poslovnog udruženja IKT klaster Centralne Srbije i saradnje sa istim na zajedničkim akcijama iz oblasti IKT koja predstavlja integralni deo Fakulteta i njegovih programa obrazovanja. Fakultet će predstavljati bazu kadrova koja je od krucijalne važnosti za zajedničke inicijative Fakulteta i Klastera koje se odnose na stručne prakse, zapošljavanje i osposobljavanje mladih da se stimulišu da i sami razmišljaju o pokretanju svog mikro biznisa, što je jedan od glavnih ciljeva IKT klastera. Ovi procesi će značajno biti potpomognuti zajedničkim projektima na stvaranju ambijenta u kome su ovakve intervencije moguće

U toku iste nedelje, dana 04.12.2014. godine, nakon uspešnih pregovora, Razvojni biznis centar – RBC Kragujevac je odlučio takođe da se priključi IKT klasteru Centralne Srbije Kragujevac. Ove dve organizacije su prepoznale zajednički interes u nastupanju u zajedničkim projektima i inicijativama koje se odnose na doprinos kreiranju povoljnog ambijenta na lokalnom nivou za kreiranje novih start-up preduzeća, što predstavlja misiju obe organizacije. Mehanizam koji je usmeren na stvaranje novih radnih mesta i novih biznisa u IKT oblasti biće u potpunosti ostvaren kroz relaciju IKT klaster Centralne Srbije – Razvojni biznis centar – Biznis inovacioni centar – Univerzitet.

Dolaskom Fakulteta inženjerskih nauka i Razvojnog biznis centra dalje se doprinosi osnaživanju Klastera i kreiranju mreže institucija, firmi i organizacija koje kroz zajednički rad mogu da stvore značajan impakt kako na lokalni, tako i na regionalni razvoj čitave Centralne Srbije.

Tags: FAKULTET INŽENJERSKIH NAUKA, ICT Cluster, IKT KLASTER, Klaster kragujevac, RAZVOJNI BIZNIS CENTAR

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice