IKT klaster među uspešnim grantistima u okviru projekta "Znanjem do posla"

30.08.2017

IKT Klaster Centralne Srbije prepoznat kao jedan od pouzdanih partnera od strane donatora u domenu neformalnog obrazovanja.

Uručenjem ugovora o grantovima predstavnicima 12 kompanija, škola, fakulteta i nevladinog sektora u Kragujevcu započinje nova faza projekta “Znanjem do posla“ koji zajednički realizuju vlade Srbije i Švajcarske, a čiji je cilj povećanje održive zaposlenosti i zapošljivosti mladih i socijalno marginalizovanih grupa.

U okviru deset odobrenih projekata, prema rečima Marijane Simić iz Business Inovation Programs, obuku će proći 181 mlada osoba, dok su dva projekta podrške namenjena ženama - žrtvama porodičnog nasilja i mladima bez roditeljskog staranja, ukupno njih 40. Na taj način oni će steći veštine i znanja koja se traže na lokalnom tržištu rada. Za realizaciju obuke ukupno je obezbeđeno 146 000 švajcarskih franaka. Najviše zanimanja je u oblasti metaloprerađivačke industrije, zatim pekarske, ugostiteljstva i brige o deci. Obuka se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela koji se realizuje u preduzeću, gde rade u realnom okruženju i stiču praktične veštine i iskustvo koje povećava njihovu zapošljivost.

Više o ovoj temi na sajtu Grada Kragujevca.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice