IKT klaster na prezentaciji "Proces razvoja ICT proizvoda u tri faze"

30.01.2015

Dana 28. januara 2015. godine u prostorijama <link http://www.ntpcacak.rs/>Naučno tehnološkog parka u Čačku</link>, sa početkom u 13:30h IKT klaster prisustvovao zanimljivom predavanju gospodina Prof. dr Brusa Šarloua sa Univerziteta u Aberdinu u Škotskoj

Predavanje se zasnivalo na alatima za uspešan razvoj softverskog proizvoda i to kroz 3 faze:

  • agile software development,
  • lean software development i
  • service design.

Power point prezentaciju možete preuzeti OVDE.

Nakon predavanja i kraće diskusije, IKT kaster uspostavio kontakt sa Prof. dr Bruš Šarlouom i sa njegovim kolegama iz Estonije, ispred Tempus projekta INCOMING. Sa kolegama iz Estonije razgovarano o situacijama na tržištu rada Estonije i Srbije gde je ustanovljen isti problem nedostatka deficitarnih programerskih kadrova. Takođ i u Estoniji je situacija da studenti ne završavaju studije već se pre toga uposle u IKT firmama ili osnuju svoje. Ovom prilikom razmenjene informacije i o njihovom IKT klasteru i uspostavljen načelan dogovor, koji bi u budućnosti mogao da rezultira zajedničkim projektima i posetom IKT klasteru u Estoniji. 

Na ovom događaju uspostavljen kontakt sa direktorom Naučno tehnološkog parka i dogovorena zajednička saradnja u budućnosti na zajedničkim projektima.

Tags: Power point prezentaciju možete preuzeti OVDE.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice