Infostud HR meetup u Kragujevcu: "Kako privući i zadržati najbolje IT kandidate"

12.06.2018

Sajt Poslovi.infostud.com započinje seriju HR meetup-a "Kako privući i zadržati najbolje IT kandidate" događajima u Kragujevcu i Nišu.

Kako privući i zadržati najbolje IT kandidate u Kragujevcu i Nišu

Svaki profesionalac koji se bavi zapošljavanjem u IT kompanijama je na svojoj koži osetio koliko je teško pronaći kvalitetne IT stručnjake u svom timu. Imajući u vidu trend rastuće potražnje za IT kadrovima, koji su sa druge strane sve kvalifikovaniji i sve precizniji u svojim zahtevima, osnovni problem postaje kako privući, zadržati kvalitetne IT kandidate i učiniti ih promoterima kompanijskog brenda.  

Kako bi pomogli stručnjacima za ljudske resurse i kandidatima u tom procesu, Poslovi.infostud.com inicira druženje sa predstavnicima IT kompanija, u formi HR meetup-a na temu "Kako privući i zadržati najbolje IT kandidate" u:

  • Kragujevcu - 12. juna u 18h, u Hotelu Kragujevac
  • Nišu - 13. juna u 18h, u Deli prostoru za kreativno delovanje

Polazna osnova za diskusiju biće prezentacija rezultata istraživanja o tržištu zapošljavanja u oblasti IT-a, koje je Infostud nedavno sproveo, u nameri da odgovori na pitanja:

  • Na koji način i preko kojih kanala IT kandidati traže posao?
  • Šta im je najvažnije pre konkurisanja?
  • Kako formulisati oglas tako da pogodi pravo u metu, a izbegne nepotrebni šum neadekvatnih prijava?
  • Šta je IT kadrovima bitno na radnom mestu?
  • Koje beneficije su im važne u kom stadijumu njihovog razvoja i koji tip kompanije im najviše odgovara?
  • Šta ih navodi na razmišljanje o promeni posla?
  • I što je najvažnije, kako se izboriti sa ovim izazovima i postati poželjan poslodavac?

Imajući u vidu da je Infostud u svakodnevnom kontaktu sa velikim brojem poslodavaca iz IT sektora, koji su i njegovi klijenti, i da redovno sprovode detaljna istraživanja, svedoci su i dobrih i loših praksi kada su u pitanju teme zapošljavanja u IT sektoru. Infostud želi da IT kompanijama koje posluju u ova dva grada prenese svoje iskustvo i rezultate u ovoj oblasti, predstave izazove sa kojima se suočavaju i utvrde šta je zajedno moguće učiniti kako bi se poboljšalo stanje, naročito kada su u pitanju aktuelni trendovi kao što su employer branding i privlačenje kvalitetnih IT kandidata.

Poslovi.infostud.com je vodeći sajt za zapošljavanje u Srbiji, namenjen poslodavcima i ljudima koji traže posao, koji se u poslednjih nekoliko godina specijalizovao i za IT tržište i sve njegove specifičnosti, pa ne iznenađuje činjenica da im je poverenje ukazao veliki broj IT kompanija i kandidata. Deo tih napora je i pokretanje sajta HelloWorld.rs, namenjenog svima koji traže posao i žele da napreduju u IT sektoru, gde su za relativno kratko vreme uspeli da naprave značajnu IT zajednicu, koju čine profesionalci razlicitih profila. Infostud uverava da ima jasnu sliku o potrebama i iskustvima i poslodavaca i kandidata, koju ovom prilikom žele da podele sa kompanijama u Kragujevcu i Nišu.

Diskusiju će voditi Dejan Pavluković, koordinator sajta HelloWorld.rs i Isidora Maksimović, dugogodišnji prodajni savetnik za najvažnije IT klijente na sajtu Poslovi.infostud.com, a nakon formalnog dela svi prisutni su pozvani na zakusku i druženje.

Ulaz na meetup je besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta neophodno popuniti prijavu na linku ispod:

PRIJAVA

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice