JA, PROGRAMER!? - Izazovi i šanse - Informativni događaj Klastera

18.10.2018

JA, PROGRAMER informativni događaj Klastera organizujemo u saradnji sa Nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju - GIZ, i planiran je 2. novembra sa početkom u 10h u Hotelu Kragujevac

Svedoci smo trenda rasta interesovanja za oblast IT tehnologija i pronalaženja zaposlenja u najbrže rastućoj industriji u Srbiji ali i u celom svetu. Mnogo je priča o tome kako srpska IT industrija raste i kako postoji ogroman deficit u kvalifikovanoj radnoj snazi.

IT kompanije na mnogo načina pokušavaju da popune nedostatak kvalifikovanih IT kadrova i često nude brojne pakete benefita i visoke plate programerima kako bi ih privukli da rade u njihovim kompanijama.

Sa druge strane, programiranje se uvodi kao obavezan predmet u osnovnim školama, visokoškolske institucije menjaju i prilagođavaju obrazovne programe, a sve je više provajdera neformalnih obuka iz oblasti programiranja,

pa opet.... 

NEMA DOVOLJNO PROGRAMERA....

Svako se pita, ali zašto?

Kako bi se pojasnilo mladima, studentima, wannabe programerima, nezaposlenima, učesnicima brojnih programa prekvalifikacija i dokvalifikacija:

Šta je to što nekoga kvalifikuje za zaposlenje u IT industriji 
Koja su to znanja i veštine koje neko mora da poseduje da bi bio programer i
Kako izgleda jedan prosečan dan programera u IT kompaniji,

IKT klaster Centralne Srbije uz pokroviteljstvo Nemačke agencije za međunarodnu saradnju - GIZ, će organizovati informativni događaj pod nazivom: "JA, PROGRAMER - Izazovi i šanse".

Cilj događaja je upravo da se objasni koji su to izazovi sa kojima neko treba da se izbori kako bi postao i ostao programer, zašto je programerski poziv tako deficitaran i zašto ne može svako da se bavi programiranjem.

Ukoliko te sve ovo veoma interesuje, odvoj svoje vreme 2. novembra od 10h do 14h i dođi u Hotel Kragujevac (Kralja Petra I, 18) u salu 3.

Broj mesta je ograničen i zato se ODMAH registruj na sledećem linku: https://goo.gl/forms/nb1fhMAlcACXyuE03

Kada? 2. novembra 2018. godine
Ko? IKT klaster Centralne Srbije
Gde? Hotel Kragujevac, Sala 3

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice