Konferencija "IKT Start(up) i poslovna saradnja izmedu Švedske i Srbije", 7.12.2016. u Kragujevcu

17.11.2016

IKT klaster Centralne Srbije uz podršku Ambasade Švedske i Grada Kragujevca organizuje IT konferenciju 7.12.2016. godine u Kragujevcu

IKT klaster Centralne Srbije uz podršku Ambasade Švedske i Grada Kragujevca organizuje IT konferenciju u Kragujevcu pod nazivom "IKT Start(up) i poslovna saradnja između Srbije i Švedske". Na konferenciji ćemo se baviti temama poput pokretanja IKT startapa i mogućnosti za poslovnu saradnju kompanija iz Srbije i Švedske.

Ciljevi konferencije su sledeći:

  • Okupljanje IT biznis zajednice iz Centralne Srbije, razmatranje modela poslovanja srpskih firmi na švedskom tržištu i švedskih firmi na srpskom tržištu kao i predstavljanje relevantnih organizacija koje se bave povezivanjem firmi iz Srbije i Švedske.
  • Pokretanje IT startap kulture na teritoriji Centralne Srbije, predstavljanje najboljih primera iz prakse i predstavljanje šansi i izazova koje sa sobom nosi pokretanje IT startapa.

Konferencija će se održati 7. decembra 2016. godine sa početkom u 11h. Događaj će se organizovati u Hotelu "Šumarice" u Kragujevcu (Desankin venac bb) a agendu možete preuzeti OVDE.

Na konferenciji će vam se predstaviti organizacije koje se bave povezivanjem malih i srednjih preduzeća iz Srbije i Švedske, koje će preneti svoja iskustva i uspešne priče, kao i modele povezivanja koje one nude.

Predstaviće vam se i uspešne srpske firme koje posluju na švedskom tržištu i preneti svoja iskustva, ali i švedske firme koje posluju na srpskom tržištu dugi niz godina.

Drugi deo dana je usmeren na IKT startapove, gde će se predstaviti relevantne organizacije koje se bave podrškom startapovima ali i sami uspešni startapovi sa svojim inovativnim idejama koje su realizovali sa ili bez formalnih izvora finansiranja. Biće reči o šansama i izazovima kao i načinima putem kojih je moguće pokrenuti svoju IT startap ideju i potencijalnim izvorima finansiranja.

Na našem događaju preduzeća će imati prilike da čuju šta je sve potrebno i na koji način se otisnuti na zahtevno švedsko tržište a sa druge strane studenti i mladi programerski timovi će imati priliku da dobiju vredne informacije vezane za pokretanje IT startapa i imaće prilike da čuju uspešne priče koje ih mogu motivisati za pokretanje sopstvene inicijative.

Učešće na događaju se ne plaća ali je broj mesta ograničen. Registraciju za učešće na događaju možete sprovesti putem sledećeg linka: https://iktkonfkg2016.eventbrite.com ili maila: conference@delete-me.ict-cs.org.

IKT klaster Centralne Srbije

+381 66 36 01 88

+381 66 36 01 87

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice