Mobilna aplikacija "Kragujevac priča"

06.08.2015

Kompanija Telekom Srbija, u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom Kragujevca, predstavila je mobilnu aplikaciju „Kragujevac priča“

Kompanija Telekom Srbija, u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom Kragujevca, predstavila je mobilnu aplikaciju „Kragujevac priča“ – praktičan vodič za sve one koji žele da saznaju više o znamenitostima ovog grada. Aplikacija, izrađena u okviru projekta „Grad priča“, na jednostavan i zabavan način pruža osnovne informacije o građevinama i spomenicima, njihovim graditeljima, kao i najzanimljivijim događajima koji se za njih vezuju.

„Aplikacija „Kragujevac priča” predstavlja odličan primer saradnje sa lokalnim partnerom u stvaranju nove vrednosti za sve posetioce ovog grada. Kragujevac je četvrti grad koji je uvršten na mapu projekta „Grad priča”, a prethodne tri aplikacije preuzete su više od 50.000 puta što svakako govori o tome da su posetioci prepoznali njihovu vrednost“, izjavila je direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija, Marija Bošković.

Besplatna aplikacija sa 40 najznačajnijih lokacija u Kragujevcu i okolini, sadrži tekstove i fotografije, kao i audio zapise koji korisnicima omogućavaju da posmatraju određeni objekat dok u isto vreme slušaju o njegovom istorijatu i karakteristikama.

Jedinstvenost aplikacije „Kragujevac priča“ ogleda se u funkciji „proširene stvarnosti“ koja omogućava brzo i jednostavno pronalaženje lokacija. Aplikacija je dostupna na Google Play-u i App Store-u na srpskom i engleskom jeziku. Ukoliko se preuzme u celosti, za korišćenje aplikacije nije neophodno da mobilni uređaj bude povezan sa internetom, tako da posetioci iz inostranstva neće imati dodatne troškove rominga za prenos podataka.

Podsećamo da je Telekom Srbija u prethodnom periodu obezbedio besplatan internet na više lokacija u gradu i to na Trgu kod Krsta, u Velikom Parku i Tržnom centru Plaza tako da će posetiocima Kragujevca biti dodatno olakšano preuzimanje aplikacije.

Izvor: PC Press

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice