Novi članovi Klastera: Politehnička škola i BeeWeb

10.03.2016

Članstvu Klastera pristupile dve nove članice: Politehnička škola iz Kragujevca i firma Limessoft koja stoji iza izvanrednog projekta BeeWeb

IKT klaster Centralne Srbije se konstantno razvija i postaje sve atraktavnije mesto za sastajanje IT aktera sa teritorije Centralne Srbije. S obzirom da svaki Klaster u svojim redovima mora da objedini jednu kompletnu bazu znanja koja se sastoji od predstavnika IT kompanija, fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i organizacija za podršku, tako imamo i čast da vam predstavimo naše nove dve članice IKT klastera: Politehničku školu iz Kragujevca i firmu Limessoft, koja je tvorac uspešbnog i inovativnog projekta BeeWeb.

Politehnička škola je najstarija stručna škola na Balkanu koja je 162 generacije ispratila i usmerila ka novim izazovima svetske nauke i tehnike. Škola obrazuje ali i uči najvišim estetskim i etičkim vrednostima.

Iako godine postojanja govore o tradiciji, škola je moderna, sa atraktivnim zanimanjima. Uključena je u mnogobrojne projekte i međunarodnu saradnju. Intezivna saradnja sa socijalnim partnerima i privredom.

Neguju se brojne vannastavne aktivnosti koje su važan stub u obrazovanju. Đaci uspešno učestvuju u događajima u školi i svojim darom i iskrenim zalaganjem doprinose njenoj promociji i obezbeđuju joj mesto u samom vrhu.

U svojim obrazovnim programima ima i kvalitetne IT smerove kao što su Tehničar za kompjutersko upravljanje, Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje i Tehničar za robotiku.

Sa Klasterom će intenzivno raditi na unapređenju školskih programa, zajedničlim projektima i povezivanju najboljih đaka sa praksama i radom u IT kompanijama.

BeeWeb platforma IT firme Limessoft iz Kragujevca je jedan od 46 najuspešnijih inovativnih rešenja Evrope koja su dobila grant u okviru poziva FRACTALS programa. Tema poziva su bila napredna, inovativna IT rešenja za probleme poljoprivrednih proizvođača iz čitave Evrope. Cilj je bio kreirati inovativno rešenje koje olakšava poslovanje poljoprivrednim proizvođačima u nekom segmentu poslovanja. Sredstva su dodeljivana za potrebe razvoja ovakvih rešenja sa ciljem da ona dožive svoju komercijalizaciju u krajnju upotrebu od strane klijenata, u ovom slučaju, poljoprivrednika koji se bave pčelarstvom.

Firma Limessoft, zajedno sa svojom platformom BeeWeb, je našla interes da bude deo IKT klastera Centralne Srbije i da kroz mehanizme Klastera dođe do potencijalnih novih klijenata i tržišta.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice