Novi projekat IKT klastera

05.11.2015

U okviru Programa podrške razvoju inovativnih klastera u 2015. godini, IKT klasteru odobren projekat

IKT klasteru Centralne Srbije odobren projekat pod nazivom: "Podizanje kapaciteta Klastera za pružanje podrške IT firmama članicama u smislu implementacije inovativnog mehanizma edukacije postojećih i budućih zaposlenih" u okviru Programa podrške razvoju inovativnih klastera u 2015. godini, koji je raspisala Nacionalna agencija za regionalni razvoj - NARR. Nakon evaluacije svih aplikacija i finalne prezentacije projekta Komisiji za odabir projekata NARR-a, projekat i zvanično odobren za sufinansiranje. Program predviđa sufinansiranje u iznosu do 50% troškova uvođenja inovativne usluge Klastera prema svojim članicama.

Projekat će imati zadatak da kroz dve ose uspostavi mehanizam podrške IT firmama članicama Klastera, tako što će im:

  1. pružiti metodologiju edukacije zaposlenih na probnom radu / novozaposlenih i postojećih zaposlenih i potrebne priručnike koji će se koristiti u obuci;
  2. članicama Klastera će biti dostupan priručnik za upravljanje ljudskim resursima, koji će one moći interno da koriste za stvaranje sinergije rada zaposlenih, i poboljšanje procesa regrutacije i selekcije i samim tim odabira pravih kadrova.

Projekat će trajati 8 meseci (do kraja maja 2016. godine) i dovešće do ostvarenja dva glavna rezultata:

  • Rezultat 1: Definisan mehanizam edukacije za novozaposlene i postojeće zaposlene u IT firmama
  • Rezultat 2: Unapređeni kapaciteti članica klastera za planiranje i upravljanje ljudskim resursima.

Projekat uključuje ukupno 12 članica IKT klastera iz redova IT kompanija, organizacija za podršku i naučno-istraživačkih organizacija, a projekat je i zvanično podržan od strane Skupštine Grada Kragujevca i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja - REDASP.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice