Odobrena nova faza projekta: „Novi poslovi za mlade u IKT sektoru 2“

08.06.2016

IKT klasteru Centralne Srbije u partnerstvu sa RBC Kragujevac su odobrena sredstva za realizaciju druge faze projekta „Novi poslovi za mlade u IKT sektoru“.

Projekat ima za cilj povećanje zapošljivosti i zaposlenosti mladih kroz unapređenje i usklađivanje njihovih kompetencija sa potrebama poslodavaca i namenjen je mladim nezaposlenima i apsolventima IT i srodnih fakulteta i stručnih škola, uzrasta od 18 do 30 godina starosti.

Nakon prvog projekta održana je konferencija na kojoj su prisustvovali predstavnici Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, koji su visoko ocenili rezultate projekta. Zbog velikog interesovanja polaznika kao i kompanija u IKT sektoru, odlučeno je da se postojeći program razvije i unapredi. Novinu predstavljaju obuke za ANGULAR JS i Objektno orijentisano programiranje sa programskim jezikom iOS Swift koje su teme koje će biti atraktivne u narednih 5 do 10 godina, kao i širenje na nove teritorije, tako da će u novoj fazi projekta pored Kragujevca biti uključeni i Kraljevo i Čačak.

Odlukom Ministarstva omladine i sporta o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata podrške mladima u zapošljavanju, „Novi poslovi za mlade u IKT sektoru 2“ je kao drugi najbolje ocenjeni projekat (88,8 bodova od 100), odobren za realizaciju, i u toku je procedura potpisivanja ugovora.

Za nove informacije pratite nas na sajtu i društvenim mrežama jer su pripremne aktivnosti u toku, i očekuje se raspisivanje Javnog poziva za učešće u Programu podrške povećanju zapošljivosti i zaposlenosti mladih u IKT sektoru.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice