Održan sastanak Mreže IKT klastera Balkana i Crnomorske regije u Beogradu

21.02.2016

Održan IV sastanak mreže IKT klaster Balkana i Crnomorske regije u Beogradu 18 i 19. februara

U okviru projekta "Danube ICT Clusters’ sustainable cooperation for smart and inclusive growth" održan četvrti sastanak Mreže IKT klastera Balkana i crnomorske regije u Beogradu 18. i 19. februara 2016. godine. Strateški sastanak je imao za cilj osnaživanje same mreže i partnerstva među IKT klasterima članovima iste. Teme konferencije bile su planovi rada za 2016. godinu i usvajanje akcionog plana koji je predložio predsedavajući IKT klaster za 2016. godinu partner iz regije Kluž iz Rumunije.

Ovom prilikom predstavljena i kolaborativna platforma u kojoj će svi klasteri moći da postavljaju svoje podatke, promovišu svoje članice, IT događaje, sa jedne strane, a sa druge, omogućiće interakciju i razmenu informacija u cilju efikasnijeg obavljanja međunarodnih zajedničkih aktivnosti. Ovom prilikom su predstavljeni svi aktuelni IKT događaji iz regije, ideje za zajedničko nastupanje u projektima koji će biti razvijani od strane mreže kao i treninzi za unapređenje veština klaster menadžmenta.

Seminar je rezultirao u definisanom akcionom planu kao i akcijama koje se planiraju na polju daljeg umrežavanja i širenja članstva mreže, lobiranju na internacionalnom planu za odgovarajuće fondove i vidljivosti same mreže od strane Evropske unije i ostatka sveta.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice