Održan završni test prve grupe polaznika obuke za početnike u programiranju u okviru Klaster akademije

03.08.2015

U subotu 1. avgusta 2015. godine održan završni test prve grupe polaznika HTML5 / CSS3 kursa za početnike u programiranju

IKT klaster Centralne Srbije je krajem maja pokrenuo prve kurseve programiranja u okviru svoje Klaster akademije, za početnike, polaznike bez prethodnog predznanja iz oblasti programiranja. Prva grupa polaznika u okviru Klaster akademije započela je 26. maja obuku za početnike u programiranju iz oblasti HTML5 / CSS3. 

Kroz ovaj intenzivni dvomesečni kurs koji je trajao 48 sati (6 sati nedeljno) polaznici su imali priliku da kroz praktičan rad nauče osnove iz programiranja, odnosno, programske jezike HTML5 i CSS3. Cilj kursa je bilo upravo skroz praktično obučavanje polaznika bez predznanja da za dva meseca ovladaju osnovama i da na kraju kursa budu osposobljeni da samostalno izrađuju web prezentacije napravljene u HTML i CSS programskim jezicima.

Završetak kursa podrazumevao je završni test, na kome su polaznici imali zadatak da izrade web sajt koji im je zadat, a na bazi stečenog znanja na kursu. Polaznici koji polože završni test dobiće sertifikat kao svojevrsnu potvrdu kvalifikacija koje su kroz kurs stekli, što će im otvoriti vrata ka IT firmama članicama IKT klastera Centralne Srbije i potencijalnom zaposlenju u novoj struci.

U subotu 1. avgusta u prostorijama IT trening centra u okviru Biznis inovacionog centra iz Kragujevca, koji je partner na ovom projektu zajedno sa klasterom, prva grupa polaznika je polagala završni test iz oblasti HTML5 i CSS3, u trajanju od 9h do 15h. Organizacija polaganja završnog testa je prošla uspešno, a rezultati polaganja se očekuju u narednim danima,

Podsećamo da je i druga grupa polaznika završila sa svojim časovima a završni test druge grupe je zakazan za 29. avgust 2015. godine. 

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice