Ostvari promenu kojoj težiš – Agile Month, manifestacija agilne edukacije

19.02.2019

Najava još jednog Agile month-a

Agilno poslovanje postaje sve važniji cilj kompanijama na svetskom i domaćem tržištu. Agilan pristup je značajan jer omogućava organizacijama da se na što jednostavniji način prilagode savremenim poslovnim procesima i okruženju. Edukativni centar, Agile Serbia, se već 8 godina bavi agilnom edukacijom našeg tržišta. Svake godine na proleće i na jesen, Agile Serbia organizuje seriju edukativnih događaja posvećenih Agile-u, koja je javnosti poznata kao Agile Month.

Agile Month - Spring 2019 počinje početkom aprila sertifikacionim kursevima za Scrum Master i Product Owner ulogu u Scrum timu. S obzirom da je Scrum najpopularniji Agilni framework, interesovanje za ova dva kursa je svakim danom sve veće. Upravo iz tog razloga Agile Serbia najavljuje i u maju termine za pohađanje ova dva kursa. Pošto je liderstvo aktuelna tema u 21. veku, jedan sertifikacioni kurs je posvećen liderstvu u agilnim organizacijama, agilnoj transformaciji i stvaranju lidera u timu, organizaciji i na ličnom planu - sertifikacioni Agile Leadership kurs (CAL 1).

Agile Serbia organizuje i jedan jedinstven online mentorski program za naprednog sertifikovanog Scrum Master-a (A-CSM), kroz koji će polaznicima sertifikovani Enterprise Coach Miljan Bajić omogućiti da unaprede svoje ekspertske veštine u domenu Scrum-a i da ovladaju novim alatima i tehnikama. Dodatak sertifikacionim kursevima biće Kontinuirani agilni treninzi krojeni prema potrebama različitih kompanija i organizacija sa kojima Agile Serbia uspešno sarađuje.

Sertifikacioni kursevi se sprovode u saradnji sa Scrum Alliance, krovnom Scrum organizacijom u svetu. Rezultat dosadašnje saradnje sa Scrum Alliance je gotovo 1000 sertifikovanih stručnjaka iz ove oblasti. Agile Serbia i Agile Month su postali prepoznatljivi ne samo domaćem već i regionalnom tržištu, a sastav polaznika vremenom postaje sve raznovrsniji, kako po oblastima kojima se bave, jer su sve zainteresovanije profesije koje ne pripadaju tradicionalno IT sferi, već i geografski jer su kurseve do sada pratili polaznici iz različitih zemalja Evrope.

Prolećni Agile Month završiće se Agile Serbia konferencijom. Događaj će se odvijati na tri scene, gde će predavanja i radionice da vode neki od najpriznatijih Agile eksperata u Evropi i svetu. Zvezda ovogodišnje konferencije je Džef Saterlend, osnivač Scrum framework-a i potpisanik Agile Manifesta. Pored toga za učesnike je predviđen Agile Coaching Corner, kao mesto interakcije sa Agile Coach-evima i BIZ Corner, mesto gde će partneri konferencije da se predstave svim posetiocima.

Kursevi imaju ograničenje u pogledu mogućeg broja prijava, zbog čega je topla preporuka da na vreme rezervišete svoje mesto. Ukoliko vam je cilj pouzdan partner kada su Agile edukacije u pitanju, ovo je prava adresa za vas! Više informacija saznajte nahttp://www.agile-serbia.rs/agile_month/spring-2019/ ili putem mejla scrum@delete-me.puzzlesoftware.rs.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice