Otvoren Javni poziv za „HEJ TI, AJ TI“

20.01.2017

IKT klaster Centralne Srbije raspisuje Javni poziv za učešće na projektu: “Hej Ti, Aj Ti” – Inovativni mehanizam neformalnog obrazovanja dece u oblasti programiranja

Program neformalnog obrazovanja u oblasti programiranja za decu osnovnoškolskog uzrasta, IKT klaster Centralne Srbije sprovodi u okviru projekta “Hej ti, aj ti”.  Ovaj projekat ima za cilj da kroz inovativan mehanizam neformalnog obrazovanja omogući deci osnovnoškolskog uzrasta efikasan i efektivan prijem znanja i veština iz oblasti programiranja primernih njihovom uzrastu i afinitetima.

Projekatom: “HEJ TI, AJ TI”, polaznici mogu proći kroz jednu od ponuđenih obuka:

  • MIT SCRATCH – učenje programiranja kroz pravljenje Scratch igrica. Tokom ovog kursa polaznici će kroz praktične primere naučiti osnovne pojmove iz domena programiranja. Pored osnovnih teorija potrebnih za razumevanje zadataka, polaznici će učiti osnove algoritma, računarske tj. programerske logike. U ovom osnovnom kursu programiranje se vrši kroz sklapanje blokova naredbi i iskaza kao i krooz pseudo kod.
  • WP MICRO WEB – Kreiranje WP web sajta uz učenje osnova HTML i CSS a. Korišćenjem ovih tehnologija učenik će naučiti kako da uz primenu HTML i CSS a modifikuje i prilagodi WordPress temu, koristi kratke (short) kodove i koristi uobičane biblioteke JavaScripta. Kurs daje opštu sliku organizacije i funkcije veb sajta tako da daje odličnu osnovu za dalju nadogradnju znanja u ovoj oblasti programiranja. 

Program obuka traje dva meseca: mesec dana predavanja i mesec dana izrade završnog projekta uz konsultacije sa predavačem. Projekat se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija a namenjen je učenicima osnovnih škola, prvenstveno učenicima od II do VIII razreda.

Javni poziv je otvoren u periodu 20. januar – 03. februar 2017. godine. IKT klaster Centralne Srbije će u okviru promotivnih aktivnosti organizovati info dan na kome se detaljnije možete upoznati sa programom obuka, kao i sa celokupnim projektom. Info dan će se organizovati u subotu, 28. januara 2017. godine, sa početkom u 14h, u prostorijama Biznis inovacionog centra (Trg Topolivaca 4, Kragujevac).

Prijave možete slatI na mail akademija@delete-me.ict-cs.org. Za dodatne informacije, kontaktirajte nas putem telefona: 066/ 360 -187

Deo gostovanja na Kanalu 9 na ovu temu, sa dodatnim informacijama, možete videti OVDE.

Tekst Javnog poziva možete preuzeti OVDE.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice