OWASP Evening #12: Bezbednost mobilnih aplikacija

30.03.2015

Ukoliko vas zanima tema bezbednosti mobilnih aplikacija, predlažemo da posetite OWASP Evening #12 koji će se održati 7. aprila u 19 časova u prostorijama Humanity.

Open Web Application Security Project (OWASP) je međunarodna profesionalna open source organizacija koja okuplja firme, edukativne ustanove i profesionalce iz oblasti aplikativne bezbednosti. Cilj OWASP projekta je učiniti bezbenost aplikacija, osobito na internetu vidljivom, kako bi korisnici aplikacija bili upoznati sa rizicima i donosili ispravne odluke.

Nikola Milošević,osnivač OWASP lokalne zajednice u Srbiji i jedan od lidera OWASP lokalne zajednice u Manchesteru, na predavanju će govoriti o OWASP Top 10 rizika za mobilne uređaje, kao i o OWASP Seraphimdroid projektu. O

WASP mobile top 10 je lista 10 najčešćih ranjivosti nađenjih u uzorku od nekoliko desetina hiljada analiziranih mobilnih aplikacija. OWASP Seraphimdroid je android aplikacija, koja obezbeđuje privatnost podataka na mobilnim uređajima, kao i sprečava određene maliciozne akcije, poput slanja neželjenih i malicioznih SMS, MMS poruka, pozivanje premium brojeva i izvršavanje USSD kodova od strane malicioznih aplikacija.

Predavanje se održava na adresi Knjeginje Zorke 25-27, treći sprat, a prijavljivanje se vrši na: http://goo.gl/forms/brf5xo1Utc.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice