Podrška razvoju MSP u Srbiji

17.10.2013

Aktivan je projekat za podršku jačanju poslovanja u Srbiji- EBRD Business Advisory Services (BAS) pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), projekat poslovnog savetovanja kojim se omogućava mikro, malim i srednjim preduzećima pristup različitim vrsta

Obaveštavamo vas da je aktivan projekat za podršku jačanju poslovanja u Srbiji- EBRD Business Advisory Services (BAS) pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), projekat poslovnog savetovanja kojim se omogućava mikro, malim i srednjim preduzećima pristup različitim vrstama konsultantskih usluga preko pomoći u realizaciji projekata sa domaćim poslovnim savetnicima/ konsultantima, zasnovanih na principu refunadacije troškova.

BAS, program podrške jačanju poslovanja, nudi savete iz oblasti kao što je analiza tržišta, branding, reorganizacija, ljudski resursi, prodaja, informacioni sistemi, inženjerske studije, kao i implemetacija sistema menadžmenta kvalitetom.

BAS pomaže preduzećima da definišu svoje poslovne potrebe i da identifikuju usluge poslovnih konsultanata koje bi im mogle pomoći u unapređenju poslovanja.

BAS obezbeđuje fleksibilni iznos granta od 25% do 75% ukupne neto vrednosti projekta, a maksimalno u iznosu od 10.000 evra.

Aplikanti: Domaća mikro, mala i srednja preduzeća u privatnom vlasništvu iz skoro svih privrednih grana mogu da se prijave za konkretne konsultantske projekte.

Kriterijumi za preduzeća koja se prijavljuju za BAS program:

  • Do 250 zaposlenih
  • Preduzeća koja su u većinskom domaćem i privatnom vlasništvu
  • Ugledno rukovodstvo koje uliva poverenje
  • Preduzeća čija oblast poslovanja NIJE bankarstvo, vojna industrija, igre na sreću, duvan i duvanski proizvodi
  • Preduzeća koja imaju potencijal za razvoj i realnu potrebu za poslovnim savetom
  • Preduzeća koja mogu da plate 25%-75% ukupnih neto troškova projekta

Vise informacija http://www.redasp.rs/podrska-razvoju-msp-u-srbiji.pr397.html

Tags: BAS, EBRD, fleksibilni iznos granta, MSP, Podrška razvoju MSP u Srbiji, Subvencije, Vesti

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice