Potpisivanje sporazuma o saradnji ICT CS-a sa tri klastera Srbije

15.05.2014

Poslovno udruženje IKT klaster centralne Srbije Kragujevac na godišnjicu svog osnivanja otvara novo poglavlje u svom poslovanju.

Poslovno udruženje IKT klaster centralne Srbije Kragujevac na godišnjicu svog  osnivanja otvara novo poglavlje u svom poslovanju. Uspostavljanje saradnje sa IKT organizacijama i udruženjima u zemlji, regionu i inostranstvu, postavljen je kao jedan od osnovnih ciljeva udruženja. Prvi korak koji pravimo u tom pravcu, predstavlja strateško pozicioniranje i umrežavanje sa ostalim IKT klasterima u Srbiji.

19. juna 2014. godine, IKT klaster centralne Srbije potpisuje sporazum o saradnji sa: Vojvođanskim IKT klasterom,ICT NET klasterom iz Beograda i Niškim NICAT klasterom.

Povezivanje četiri IKT klastera sa teritorije Republike Srbije doprineće boljem i stabilnijem poslovanju firmi članica pomenutih klastera. Zajednički nastup na inostranom tržištu, saradnja na projektima iz srodnih oblasti, stručna pomoć i usavršavanje, samo su neke od beneficija koje će klasteri imati potpisivanjem ugovora o saradnji.

Udruživanjem sa ostalim regionalnim klasterima sa teritorije Srbije, IKT klaster Kragujevac planira da preuzme vodeću ulogu u razvoju IKT sektora centralne Srbije, čime bi postao prepoznatljiv i ozbiljan partner institucijama u svom regionu. Uz povoljan vetar i entuzijazam odgovornih pojedinaca u prvim redovima, poslovno udruženje IKT klaster centralne Srbije Kragujevac ulazi u drugu godinu poslovanja sa velikim planovima za budućnost.

Tags: IKT, klaster, Kragujevac, sporazum

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice