Poziv na druženje Asocijacije srpskih klastera - ASKA

25.12.2015

Nedelju dana nakon što je predstavljena, ASKA kreće sa svojom prvom aktivnošću koja će se ogledati u neformalnom druženju klasterskih organizacija

U Medija centru je 22. decembra 2015. godine predstavljena Asocijacija srpskih klastera – ASKA.

Asocijacija je nastala na temeljima dugogodišnje saradnje klastera u Srbiji. Ideja o osnivanju ovakve asocijacije začeta je još 2013. godine, a dve godine kasnije ova ideja je sazrela i trenutak je da se klasteri u Srbiji organizuju!

Želja nam je da ASKA kao nacionalna Asocijacija okupi sve organizacije klasterskog tipa i posluži kao platforma ne samo za saradnju između klastera i konstituisanje zdrave klasterske scene u Srbiji, nego i za podsticanje nastanka i razvoja novih kvalitetnih klasterskih inicijativa i organizacija.

Pozivamo Vas da se pridružite i postanete deo ove inicijative, da date svoj doprinos u određivanju pravaca i vrsta aktivnosti, te svojim članstvom osnažite Asocijaciju.

Očekujemo Vas na prvom druženju ASKA, koje će se održati 29. decembra 2015. godine. Okupićemo se u prostorijama Klastera modne i odevne industrije, u Beogradu, Nušićeva 4, sa početkom u 13h.

Ovo je odlična prilika da porazgovaramo o problemima koji opterećuju klastere u Srbiji danas, i da počnemo složno da rešavamo te probleme – jer priča o klasterima je priča o zajedništvu, solidarnosti, fokusu, deljenim ciljevima i uspehu.

Molimo da svoje prisustvo potvrdite najkasnije do kraja radnog vremena u ponedeljak, 28. decembra, 2015. putem adrese druzenje@delete-me.aska.org.rs.

Asocijacija srpskih klastera – ASKA

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice