PRESS RELEASE

03.12.2020

ARICOMA Group preuzima tehnološku kompaniju Seavus

02.02.2020 – Predstavnici ARICOMA Grupe, koja je deo Karel Komarek KKCG grupacije, su najavili veliki korak u internacionalnoj ekspanziji kompanije. Kako se navodi u Ugovoru o kupovini, ARIKOMA Grupa ce pripojiti tehnološku kompaniju Seavus. Sa ovom akvizicijom, ARICOMA osvaja dalje tržišta Evrope i jača svoju poziciju u USA. Na ovaj način, kompanija postaje internacionalni igrač u IT Industriji sa konsolidovanim prihodom od 300 miliona Eura, dobiti pre isplate kamata, poreza i amortizacije (EBTDA) od preko 23 miliona i više od 2800 zaposlenih. 

“Ovom akvizicijom, KKCG grupa ispunjava svoju dugoročnu strategiju na polju informacionih tehnologija. Od samog osnivanja ARICOMA Grupacije, u koju smo konsolidovali velike igrače na Češkom IT tržištu, mi smo oduvek predviđali da je sledeći korak internacionalna ekspanzija. Lično, meni je zaista veoma drago da smo bili u mogućnosti da završimo ovu transakciju u ovim izazovnim vremenima” – rekao je Michael Tomanek, Direktor za tehnološke investicije KKCG.

ARICOMA Grupa (Konsolidaciona platforma za IT usluge KKCG Grupacije) nastavlja da prati svoju ambiciju da postane vodeci Evropski provajder usluga koji će, kako kaže Tomanek, grupisati specijalizovane kompanije koje će zajedno ponuditi klijentima širok spektar usluga digitalne transformacije. 

“Sa širokim opsegom usluga fokusiranih na IT konsalting, razvoj softvera, implementaciju softverskih rešenja i produkata za održavanje i podršku, menadžment infrasrukture, cyber sigurnost i usklađenost sa procedurama, Seavus se savršeno uklapa u portfolio ARICOMA Grupe“ – kaže Milan Sameš, CEO ARICOMA Grupe. Sameš se je takodje pozitivno izrazio po pitanju istorije Seavus kompanije koja je osnovana 1999 godine i koja se je od tada uspesno razvijala. Najbolje svedočenje o njihovom uspehu i kvalitetu njihovih 800 zaposlenih je činjenica da kompanija uspešno pruža svoje usluge u mnogim zemljama Evrope, Skadinavskom regionu, zemljama Beneluksa, Svajcarskoj kao i USA. Među njihove najveće klijente spadaju kompanije iz sektora Telekomunikacija (Sunrise, Tele2, A1, Globalstar), bankarske industrije (Erste banka, Banca Intesa, Marginalen Banka) i tehnološke kompanije poput “Bosch” -a. “Iskustva koja smo stekli tokom ove godine koju je obeležila pandemija Korona virusa, govori nam da se digitalna transformacija kompanija odvija mnogo brže nego što smo očekivali. Mi u ovome vidimo veliku priliku za dalji rast. Akvizicija sa Seavus – om se u ovaj naš plan savršeno uklapa” – rekao je Sameš. 
Jedan od glavnih ciljeva ARICOMA Grupe je da učvrsti svoju poziciju na stranom tržištu a u isto vreme podrži dinamičan razvoj svojih softverskih rešenja i servisa. 

“Mi smo čvrsto uvereni da će uključivanje jakog strateškog partnera poput ARICOMA Grupe, ubrzati inovacije i dalje ojačati naše mogućnosti da ponudimo usluge razvoja softvera visokog kvaliteta kao i rešenja novih generacija našim klijentima širom sveta. Na ovaj način, ostaćemo ne samo posvećeni daljem uspehu, već ćemo biti još više motivisani da dostignemo naš cilj – proširimo portfolio naših klijenata, postanemo njihov veran partner u procesu digitalizacije i na taj način, postanemo jedan od vodećih provajdera IT usluga u Evropi. Seavus će biti veliki deo uspešne priče KKCG Grupacije” – rekao je Igor Leštar, Predsednik upravnog odbora Seavus Grupe. Sa ovom akvizicijom, sve operacije i biznis linije će ostati nepromenjene u bližoj budućnosti. ARICOMA Grupa je posvećena održavanju načina rukovođenja i vrednostima koje su Seavus načinile partnerom i pružaocem usluga od poverenja kao i pouzdanim poslodavcem. 

Tokom ove transakcije, Seavus je savetovan od strane EY's Strategije i Transakcionog tima u Stokholmu, a Tim je predvodio Mads Kunov pruzajuci kroz usluge korporativnih finansija. Pravni Savetnici ove internacionalne transakcije su bili Bird&Burd, predvodjeni od strane Jan Bystrom-a u Stokholmu.

Seavus

Seavus® je kompanija za razvoj softvera i konsalting sa dokazanim iskustvom u pružanju uspešnih poslovnih softverskih rešenja. Kompanija ima preko 800 zaposlenih širom sveta i pruža širok spektar proizvoda i usluga, uspešno pokrivajući evropsko i svetsko tržište iz nekoliko predstavništava širom sveta. Kompanijski portfolio koji se neprestano proširuje pokriva BSS/OSS, CRM, CEM, Business Intelligence rešenja, ALM, embedded programiranje, poslovne i potrošačke proizvoide, mobilne aplikacije i ‘gaming’ rešenja, managed services, kao i razvoj ‘custom’ aplikacija, konsalting i ‘resourcing’. Seavus-ov portfolio uključuje i preko 4.000 klijenata, među kojima su vodeći svetski telekom operateri, proizvođači telefona, organizacije iz sektora bankarstva i finansija, potrošačke elektronike, tehnologije, obrazovanja, vlade, zdravstva, itd.

Danas, Seavus ima 15 operativnih kancelarija lociranih u nekoliko zemalja, uključujuću Švedsku, USA, Severnu Makedoniju, Belarusiju, Moldaviju, Švajcarsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu sa strategijom kontinuiranog rasta.

ARICOMA Group

Najveći ICT holding u Češkoj republici. Grupa u svom sastavu sadži kompanije AUTOCONT, Cleverlance, DataSpring, AEC, Cloud4com and Internet Project. Kompanije ARICOMA Grupe pružaju širok sprektar usluga, od dizajna ICT arhitekture, preko infrastructure i Cloud servisa i implementacije korporativnih aplikacija, do razvoja sopstvenih softverskih rešenja i pružanja outsoursing usluga. Prošle godine je ukupni prihod grupe premašio 7 milijardi kruna. 

About KKCG

KKCG Grupacija je osnovana i vođena od strane uspešnog Češkog preduzetnika kao investiciona kompanije sa više od 6 milijardi eura (knjigovodstvene vrednosti) imovine. KKCG posluje u 19 zemalja i njeni strateški najvažniji sektori podrazumevaju gejming, ulje i gas, tehnologije i nekretnine. Delovi KKCG Grupacije su osim ARICOMA Grupe jos i SAZKA Grupa, MND Grupa, US Methanol, Springtide Ventures kapitalni fond, i druge. 

Media kontakt:
Dana Dvořáková 
Direktor komunikacija, KKCG a.s.
Vinohradská 230, Praha 10
T +420 225 010 399
M +420 602 372 834
E dana.dvorakova@delete-me.kkcg.com

Marina Domazetovska
Marketing Manager, Seavus Group
T +3892 3097 400
M +38971 229 112 
E marina.domazetovska@delete-me.seavus.com


 

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice