Prezentacija programa podrške razvoja MSP u Srbiji

21.09.2014

Poslovno udruženje IKT klaster centrlane Srbije Kragujevac u saradnji sa Regionalnom agencijom za podršku razvoja Šumadije i Pomoravlja organizuje promociju programa za podršku razvoja MSP sektora i inovativnih klastera.

Poslovno udruženje IKT klaster centrlane Srbije Kragujevac u saradnji sa Regionalnom agencijom za podršku razvoja  Šumadije i Pomoravlja organizuje promociju programa za podršku razvoja  MSP sektora i inovativnih klastera. Promocija je u Biznis inovacionom centru 24. septembara 2014. godine od 11h do 12h.  

Obaveštavamo vas da je aktivan projekat za podršku jačanju poslovanja u Srbiji- EBRD Business Advisory Services (BAS) pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), projekat poslovnog savetovanja kojim se omogućava mikro, malim i srednjim preduzećima pristup različitim vrstama konsultantskih usluga preko pomoći u realizaciji projekata sa domaćim poslovnim savetnicima/ konsultantima, zasnovanih na principu refunadacije troškova.

BAS, program podrške jačanju poslovanja, nudi savete iz oblasti kao što je analiza tržišta, branding, reorganizacija, ljudski resursi, prodaja, informacioni sistemi, inženjerske stude, kao i implemetacija sistema menadžmenta kvalitetom.

BAS pomaže preduzećima da definišu svoje poslovne potrebe i da identifikuju usluge poslovnih konsultanata koje bi im mogle pomoći u unapređenju poslovanja.

BAS obezbeđuje fleksibilni iznos granta od 25% do 75% ukupne neto vrednosti projekta, a maksimalno u iznosu od 10.000 evra.

Aplikanti: Domaća mikro, mala i srednja preduzeća u privatnom vlasništvu iz skoro svih privrednih grana mogu da se prijave za konkretne konsultantske projekte.

Kriterijumi za preduzeća koja se prijavljuju za BAS program:

  • Do 250 zaposlenih
  • Preduzeća koja su u većinskom domaćem i privatnom vlasništvu
  • Ugledno rukovodstvo koje uliva poverenje
  • Preduzeća čija oblast poslovanja NIJE bankarstvo, vojna industrija, igre na sreću, duvan i duvanski proizvodi
  • Preduzeća koja imaju potencijal za razvoj i realnu potrebu za poslovnim savetom
  • Preduzeća koja mogu da plate 25%-75% ukupnih neto troškova projekta

Vise informacija 

Ukoliko ste zainteresovani potvrdite svoje prisustvo na e-mail office@delete-me.ict-cs.org

Promocija programa – Agenda

Tags: BAS, EBRD, fleksibilni iznos granta, IKT KLASTER, Klaster kragujevac, MSP, Podrška razvoju MSP u Srbiji, redasp, Regionalna agencija, Subvencije, Vesti

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice