Prva kragujevačka gimnazija nova članica klastera

29.06.2015

Od danas IKT klaster Centralne Srbije bogatiji za novu članicu - Prvu kragujevačku gimnaziju

Prva kragujevačka gimnazija je nova članica IKT klastera Centralne Srbije. Na današnji dan škola je pristupila IKT klasteru sa ciljem zajedničkog rada na razvoju IKT sektora Centralne Srbije. Imajući u vidu dugu i uspešnu tradiciju škole, koja je nadaleko poznata sa svojim nadarenim đacima iz oblasti matematike, a od skorije, i računarstva i informatike, IKT klaster Centralne Srbije nije mogao naći boljeg partnera sa kojim će zajedno krojiti sudbinu IT sektora u ovoj regiji.

Ovom prilikom dogovorena je saradnja na organizovanju zajedničkih događaja, saradnja u smislu usmeravanja nadarenih đaka ka IT-u i povezivanja sa privredom putem praksi i obuka kao i na zajedničkom apliciranju za domaća i strana donatorska sredstva.

Ukratko o školi:

Prva kragujevačka gimnazija je najstarija gimnazija u Srbiji na srpskom jeziku, koja je osnovana je 1833. godine. Kada je prva generacija učenika završila gimnaziju osnovan je Licej kao viša škola, da bi gimnazijalci mogli da nastave školovanje. Kasnije se osniva visoka škola iz koje nastaje Beogradski univerzitet, što jasno ukazuje da Prva kragujevačka gimnazija predstavlja klicu obrazovnog sistema u Srbiji.

U ovoj školi je u toku njene duge tradicije sticao znanje veliki broj poznatih ljudi u nauci i umetnosti. Veliki broj političara, državnika i vojskovođa su bili đaci ili profesori Prve kragujevačke gimnazije.

Dobro došli u IKT klaster Centralne Srbije!

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice