Rendered Text pokrenuo "Semaphore Community" za bolju edukaciju developera

03.04.2015

Novosadska kompanija poznata po jednom od napopularnijih continuous integration (CI) rešenja – Semaphore, predstavila je novi projekat koji za cilj ima edukaciju programera o najboljim praksama.

Novosadska kompanija poznata po jednom od napopularnijih continuous integration (CI) rešenja – Semaphore, predstavila je nedavno novi projekat koji za cilj ima edukaciju programera o najboljim praksama. U pitanju je ‘Semaphore Community’ gde developeri mogu čitati, ali i pisati tutorijale o najnovijim metodama izrade softvera, zarađujući pritom i do $200 dolara po članku.

Iza čitave stvari stoji novosadski Rendered Text, kompanija poznata po primeni poslednjih tehnologija kada je razvoj softvera u pitanju. Njihovo popularno CI rešenje za testiranje aplikacija prilikom samog razvoja, Semaphore, danas koriste kompanije poput Zendesk-a, Dribble-a i 500px, a znanje stečeno u ovoj industriji, tim je odlučio da pretoči u seriju tekstova i tako omogući zajednici pristup velikom broju edukativnog materijala.

Iz kompanije kažu da već duže vreme razmišljaju kako mogu da pomognu ljudima da brže postanu bolji developeri. Ideja je stigla u vidu Semaphore Community – jedinstvenog mesta na webu na kome će se nalaziti (i već sada se nalaze) kvalitetni i ažurni tutorijali o najsavremenijim praksama razvoja softvera poput Test Driven Development, Behaviour Driven Development, Devops automatizacije, pisanje čistog koda.

Na Semaphore Community-ju trenutno se nalazi preko 30 članaka, pri čemu je u planu redovno objavljivanje novih. Filip Komnenović iz Rendered Text-a kaže da su dosadašnje članke pisali inženjeri ove kompanije, ali da je cilj čitavog projekta uključivanje i ostalih programera u pisanje za njihovu zajednicu.

Kako bi dodatno stimulisali developere da se uključe u stvaranje zajednice, tim je lansirao i “Get Paid to Write” program koji programerima/autorima omogućava da za svoje pisanje budu plaćeni i do 200 dolara. Jedan od osnovnih uslova jeste visok nivo kvaliteta pisanja i poznavanje tehnologija o kojima se piše, a sve sa ciljem kreiranja što ažurnije baze, dostupne mladim developerima i njihovim starijim kolegama potpuno besplatno.

Takođe, sam Community ima i dodatnu svrhu, a to je da promoviše open source projekte koji se testiraju na Semaphore CI (GitLab, AgileVentures i slično). Iz kompanije kažu da ovim nastoje da pruže što više prostora open source projektima koji koriste njihov servis, te da ih na taj način dodatno promovišu među pripadnicima ove rastuće zajednice.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice