Uredba o rasporedu i korišćenju kreditnih sredstava za finansiranje privrednih subjekata u IKT-u

02.10.2015

Vlada Republike Srbije donela Uredbu o rasporedu i korišćenju kreditnih sredstava za finansiranje privrednih subjekata u IKT-u

Na osnovu Uredbe o rasporedu i korišćenju kreditnih sredstava  za finansiranje privrednih subjekata u oblasti  informaciono-komunikacione tehnologije Vlade Republike Srbije, objavljene u “Službenom glasniku RS”, broj 80 od 21. septembra 2015. godine, definisana su sredstva i uslovi finansiranja kredita novim privrednim subjektima (start-ap krediti) i inovativnih kredita u oblasti informaciono-komunikacione tehnologije.

Odobrena kreditna sredstva iznose od 300.000,00 do 1.500.000,00 dinara za preduzetnike i od 500.000,00 do 3.000.000,00 dinara za pravna lica uz rok otplate do četiri godine i grejs period do jedne godine i kamatnu stopu za od 1% na godišnjem nivou.

Start-ap i inovativni krediti se odobravaju se za razvoja novog ili postojećeg proizvoda ili usluge iz oblasti IKT i mogu se koristiti za kupovinu opreme, nematerijalne imovine, trajnih obrtnih sredstava i za plaćanje usluge izrade i realizacije inovativnih projekata.

Više informacija o uslovima i načinu korišćenja sredstava možete pronaći u tekstu Uredbe o rasporedu i koriscenju kreditnih sredstava za finansiranje privrednih subjekata u oblasti informaciono-komunikacione tehnologije (.pdf, 108KB).

Izvor: ICT NET

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice