Uspešno održana prezentacija HORIZONT 2020 programa

20.02.2015

Dana 19.02.2015. godine uspešno održana prezentacija HORIZONT 2020 programa u organizaciji IKT klastera Centralne Srbije, u prostorijama Biznis inovacionog centra.

Dana 19.02.2015. godine uspešno održana prezentacija HORIZONT 2020 programa u organizaciji IKT klastera Centralne Srbije, u prostorijama Biznis inovacionog centra. Na početku sastanka klaster menadžer IKT klastera Centralne Srbije, Branimir Dženopoljac, sve prisutne je pozdravio i istakao zašto je ovaj program bitan za Srbiju, za mala i srednja preduzeća, a pogotovo za preduzeća iz IKT oblasti, koja su deo Klastera ili koja će tek postati deo klastera. Naveo je značaj povezivanja u okviru klastera kako bi se zajedničkim snagama moglo nastupati i odgovoriti na kompleksne zahteve, kako ovog programa, tako i svih budućih velikih izazova, koje stoje ispred malih programerskih firmi, a koje samo možda nemaju dovoljno kapaciteta da odgovore na iste.

Prezentaciju održao Radomir Milovanović ispred MSP konsaltinga iz Kraljeva, renomirane konsultantske organizacije sa ogromnim iskustvom, posebno u pružanju konsultantskih usluga iz oblasti upravljanja projektnim ciklusom (PCM). Firma MSP konsalting je od početka član IKT klastera i uvek je pružala veliku podršku radu Klastera i njegovih članica.

Model saradnje

Zainteresovanim članicama klastera i budućim članicama predstavljen model saradnje u okviru ovog programa koji podrazumeva zajednički rad na raspisivanju aplikacija i partner searchu, koji će članicama Klastera kao usluga biti na raspolaganju. Plan je da zainteresovani iznesu svoje inovativne ideje, koje će u saradnji sa Klasterom, i njegovim članicama MSP konsaltingom, BIC-om i Razvojnim biznis centrom (organizacije za podršku razvoju IKT sektora) biti razrađene i prilagođene odgovarajućim pozivima i specifičnim instrumentima u okviru HORIZONT 2020 programa.

Kratak pregled događaja možete pogledati i preko sledećg linka: https://www.youtube.com/watch?v=mSRWKLT2wRE&feature=youtu.be

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice