YouTube program za partnere pokrenut u Srbiji

20.04.2015

Google je danas najavio pokretanje YouTube programa za partnere  u Srbiji, što otvara nove mogućnosti lokalnim stvaraocima video sadržaja.

Svim stvaraocima video sadržaja YouTube program za partnere nudi brojne mogućnosti da monetizuju svoj kvalitetan sadržaj, prate njegov učinak i povezuju se, na nove načine, sa raznovrsnom domaćom i međunarodnom publikom. Od danas, i stvaraoci video sadržaja u Srbiji mogu da uvećaju ne samo doseg, nego i mogućnosti zarade, navodi se u zvaničnom saopštenju.

“Postoji više od million kanala koji ostvaruju prihode zahvaljujući YoutTube programu za partnere u više od 30 zemalja. Mi želimo i hoćemo da budemo tamo gde su potencijalni korisnici. Veoma smo zadovoljni što će od sada i autori u Srbiji moći da se pridruže ovoj zajednici, a mi ćemo uložiti posebne napore da im pomognemo da monetizuju svoj sadržaj, unaprede i uvećaju svoje veštine i kreativnost. Pomoći ćemo im i da se umreže sa drugim partnerima”, rekao je Joško Mrndže, direktor kompanije Google za Adriatic regiju.

Status YouTube partnera omogućava stvaraocima video sadržaja, pored zarade od relevantnih reklama, da zadobiju posebne i fleksibilne uslove zahvaljujući ugovoru o ne-ekskluzivnosti. Ovaj ugovor znači da You Tube ne ograničava gde partneri mogu da postave ili distribuiraju svoj sadržaj, pa se on može monetizovati kako na Youtubue, tako i na drugim platformama.

Pridruživanjem programu i sticanjem statusa partnera, svi stvaraoci sadržaja dobijaju pristup nizu resursa, odlika i programa koje YouTube stavlja na raspolaganje kako bi pomogao izgradnju kanala i njegove publike. Među njima su Creator Helpbook, Creator Academy i pristup Creator Hub zajednici koja nudi programe i alatke koji pomažu u pravljenju boljeg sadržaja, uvećanju baze fanova i pretvaranju kreativnosti u karijeru.

Pored toga što svi stvaraoci sadržaja mogu da prate i upravljaju performansama svog kanala – YouTube Analytics alatke pružaju niz izveštaja koji mogu da pomognu u praćenju performansi i zaradi, što može biti značajno u nastojanjima da se unesu poboljšanja.

Izvor: PC Press

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice