Završen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton Kragujevac

04.12.2020

Nakon četiri dana intenzivnog rada, uspešno završen IoT hakaton i proglašeni pobednici

U okviru projekta “City Experiment Fund“ koji u Srbiji, uz podršku Slovačkog Ministarstva finansija sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), urađeno je istraživanje potreba osoba sa invaliditetom i identifikovani ključni problemi i izazovi sa kojima se susreću u svakodnevnom životu, a privodi se kraju i izrada internet platforme za građansku participaciju. Cilj programa je uključivanje osoba sa invaliditetom i starijih u procese planiranja i donošenja odluka ali i održiva integracija internet inteligentnih uređaja i tehnologija za unapređenje pristupa gradskim servisima i upravi osobama sa invaliditetom i starijim licima.

Pod okriljem ovog projekta, IKT klaster Centralne Srbije je uspešno organizovao ovogodišnji virtuelni IoT hakaton Kragujevac u saradnji sa Biznis inovacionim centrom Kragujevac i Forumom mladih osoba sa invaliditetom Kragujevac, uz podršku Gradske uprave Grada Kragujevca. Celokupan događaj je organizovan korišćenjem ZOOM platforme, dok je interna komunikacija sa timovima obavljana korišćenjem Slack alata za kolaboraciju.

Nakon završetka prijavnog roka odabrano je 9 timova koji su uzeli učešće na Hakatonu, od kojih je 3 najbolja tima nagrađeno.
 
30.11.2020. - 1. dan Hakatona

Na početku dana uspešno je otvoren Hakaton sa uvodnim predavanjima predstavnika Grada Kragujevca, UNDP-a, Biznis inovacionog centra Kragujevac, Foruma mladih sa invaliditetom Kragujevac i IKT klastera Centralne Srbije. Predstavnici 9 timova, koji učestvuju na Hakatonu, imali su priliku da se predstave a završni deo bio je predviđen za Q & A sesiju. Nakon predavanja, u toku dana, organizovano je više ZOOM sastanaka i pružena je podrška timovima od strane dodeljenih mentora, eksperata iz različitih oblasti.

01.12.2020. - 2. dan Hakatona

Drugog dana, organizovana je intenzivna obuka na temu uspešnog pravljenja pitch prezentacija, kao priprema za finalni dan pred žirijem, koji je planiran za četvrtak 3.12. Ivana Stančić iz Smart kolektiva, održala je sjajno predavanje na temu izrade efikasne pitch prezentacije a kasnije u toku dana i brojne konsultacije na ovu temu sa timovima. Timovi su do kraja dana radili na svojim rešenjima ali i pitch prezentacijama čije prve verzije su predavali narednog, trećeg dana Hakatona do 18h na komentarisanje u cilju finalne dorade za završni događaj, uživo prezentovanje u četvrtak 3.12. u 18h. 

02.12.2020. - 3. dan Hakatona

03.12.2020. - Završni događaj

Nakon komentarisanja i pružanja mentorskih usluga na izradi pitch prezentacija trećeg dana, prvi deo finalnog dana Hakatona, timovi su iskoristili za doradu svojih ideja i finaliziranje i uvežbavanje svojih 3-minutnih pitch prezentacija. U drugom delu dana u večernjim časovima održan je finalni događaj sa početkom u 18h u trajanju od 2 i po sata. Prvih pola sata je iskorišćeno za predstavljanje pet članova žirija iz sledećih institucija/organizacija: 2 predstavnika GU Grada Kragujevca, 1 predstavnik UNDP-a, 1 predstavnik Foruma mladih sa invaliditetom Kragujevac i 1 predstavnika Biznis inovacionog centra Kragujevac.

Pošto su se članovi žirija predstavili, usledilo je predstavljanje ideja od strane timova kroz 3-minutne pitch prezentacije. Nakon svake od prezentacija usledila su pitanja članova žirija, nakon čega se žiri povukao u zasebnu ZOOM sobu (breakout room). Žiri je bodovao svaki od timova po sledećim kriterijumima:

  • Level of Inclusivity
  • User Experience and centricity
  • Sustainability
  • Business Value
  • Problem Analysis.

Nakon završetka žiriranja, proglašeni su pobednici:

Prvo mesto i nagradu u vrednosti od 90.000 rsd osvojio je tim HAL iz Kragujevca. Pogledajte njihovu pitch prezentaciju OVDE.


 

Drugo mesto i nagradu u vrednosti od 65.000 rsd osvojio je tim ParkinGo iz Kragujevca. Pogledajte njihovu pitch prezentaciju OVDE.


 

Treće mesto i nagradu u vrednosti od 45.000 rsd osvojio je tim Cickomat iz Novog Sada. Pogledajte njihovu pitch prezentaciju OVDE.

Čestitamo svim učesnicima ovogodišnjeg Hakatona i vidimo se opet naredne godine sa novim izazovima.

Snimak Hakatona:

Galerija:

Završen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton KragujevacZavršen je naš ovogodišnji virtuelni IoT hakaton Kragujevac

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice