Career Days 2015.

03.03.2015

Projekat Career Days koji realizuje studentska organizacija AIESEC održaće se u Kragujevcu treću godinu zaredom.

„Career Days“ je projekat  usmeren ka rešavanju problema nezaposlenosti kroz pružanje mogućnosti mladim ljudima za posao, praksu i edukaciju. Ovaj projekat već dvadeset godina  realizuje međunarodna studentska organizacija AIESEC u Beogradu, a projekat će se treći put realizovati i u Kragujevcu.

Realizacija „Career Days“ projekta u Kragujevcu obuhvata realizovanje dva međusobno povezana segmenta projekta - Career Perspective i  Career Insight.

U okviru prvog dela projekta, Career Perspective, koji će biti održan 09. i 10. marta na Pravnom fakultetu, organizovaće se radionice i edukacije na temu planiranja karijere, pisanja biografije, ponašanja prilikom procesa selekcije i slično. Ideja ovog segmenta jeste da studente i mlade nezaposlene ljude koji se tek spremaju da izađu na tržište rada pripremi za ovaj korak i direktno utiče na njihovu konkurentnost na tržištu. U realizaciji ovog dela projekta učestvuju Balance Consulting, Centar za razvoj karijere, Biznis Inovacioni Centar, Vulovic transport i Magneti Marelli.

Career Insight, centralni deo Career Days projekta, održaće se 11. marta u Hotelu Kragujevac sa početkom u 12 časova. Kompanije, učesnici ovog projekta, imaće priliku da se mladim ljudima predstave i prezentuju im svoje ciljeve i vrednosti. Cilj ovog dela projekta je da studentima približi potencijalne poslodavce, pruži priliku da se informišu o uslovima poslovanja, mogućnost zaposlenja i prakse iz oblasti profesionalnog razvoja.

Studenti završnih godina studija i svi zainteresovani mladi ljudi mogu da ostave svoj CV u bazi podataka na sajtu Career Days-a, a podaci iz baze će biti dostupni kompanijama i nakon završetka ovogodišnjeg projekta. Takođe, svoj CV mogu lično predati kompanijama koje će učestvovati na događaju Career Insight.

Završni deo projekta je Panel diskusija na temu „Učimo za Srbiju“  koja će se održati 11. marta sa početkom u 16:30h u Hotelu Kragujevac. Govornici su prof. dr Miodrag Lovrić, Dušan Krejaković i Jelena Lučić. Oni će sa učesnicima podeliti svoje iskustvo, lične izazove i dati sopstveni osvrt na temu. Učešće na ovoj diskusiji mogu uzeti svi zainteresovani građani. 

Zainteresovani se, u okviru Career Days-a mogu informisati i o Global Talent programu, međunarodnom programu stručne prakse namenjenom mladim ljudima koji žele da steknu profesionalno iskustvo u internacionalnom okruženju. Program pruža priliku studentima i diplomcima za multikulturalno profesionalno iskustvo i razvoj u nekim od najboljih kompanija i institucija u svetu. 

Više informacija o ovom programu možete pronaći na zvaničnom sajtu programa i fejsbuk stranici programa, kao i na fejsbuk stranici AIESEC Kragujevac.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice