EBRD prezentacija

06.03.2015

Regionalna agencija organizuje prezentaciju i predstavljanje programa podrške daljem razvoju preduzeća - ENEF Fonda i konsultantskog programa podrške malim i srednjim preduzećima - SBS

Regionalna agencija organizuje prezentaciju i predstavljanje programa podrške daljem razvoju preduzeća - ENEF Fonda (Enterprise Expansion Fund) i konsultantskog programa podrške malim i srednjim preduzećima - SBS (Small business support). 

Fond je osnovan od strane Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Evropske unije, Evropskog investicionog fonda i nemačkog DEG fonda i namenjen je za finansiranje privrednih subjekata sa prihodom do 50 miliona evra, koja imaju do 250 zaposlenih i aktivu do 43 miliona evra, sa potencijalom za rast, i to u vidu direktnog učešća u kapitalu ili putem tzv. kvazi-kapitala, odnosno instrumenata koji imaju karakteristike i duga i kapitala (konvertibilni dug, preferencijalne akcije, mezanin finansiranje, subordinirani dug itd.). Ukupna veličina fonda je 77 miliona evra. Upravljanje fondom je povereno EBRD-u.

Konsultantski program podrške malim i srednjim preduzećima u Srbiji finansiran je od strane Evropske unije sa 3.5 miliona evra, a sprovodi ga Evropska banka za obnovu i razvoj. Program doprinosi razvoju potrebnih tehnika, veština i know-how-a, kako bi privredni subjekti unapredili inovativnost, privukli investitore, stekli odgovarajuće ekspertize i postali poslovni lideri, povećavajući konkurentnost i produktivnost privatnog sektora u Srbiji.

Promocija programa će se održati u Gradskoj upravi grada Kragujevca u četvrtak, 12.03.2015. godine.

Agendu možete preuzeti OVDE.

Najljubaznije Vas molimo da nam potvrdite prisustvo najkasnije do utorka, 10.03.2015. godine.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice