IKT Akademija, BIC, 28.04.2014

30.04.2014

Prva obuka u okviru projekta IKT Akademija organizovana je 28.04.2014. godine u prostorijama računarskog centra BIC-a u Kragujevcu.

Proširiti horizont programiranja

Prva obuka u okviru projekta IKT Akademija organizovana je 28.04.2014. godine u prostorijama računarskog centra BIC-a u Kragujevcu. Jednodnevna obuka zaposlenih u firmama „Singleton Solutions“ i „Net Effect doo“, članica IKT klastera centralne Srbije, imala je za cilj proširenje znanja u oblasti izrade što kvalitetnijeg softvera.

Predavač IKT Akademije, Vesna Leonard Co-Founder & Co-CEO of worX4you inc.  Canada, predstavila je ideje kako razmišljati na relaciji programer-korisnik. Posebna pažnja usmerena je na funkcionalnost softvera, čime bi se što bolje zadovoljili zahtevi  klijenata. Kako bi krajnji prozvod rada programera bio što bolji, tvorac softvera ne bi trebalo da testira isti.

Timovi koji se bave razvojem softvera, sačinjeni od programera i softverskih inženjera, ne poseduju neke od karakteristika test programera. Stoga je njihov opis posla konkretno usmeren ka zadovoljenju samih potreba klijenata. Polaznici su ovom obukom proširili svoja znanja u delu kakav pristup korisnik ima u korišćenju krajnjeg proizvoda. Time su doprineli skraćenju vremena do finalizacije proizvoda a i da njihov pristup u procesu izrade softvera bude fleksibilniji.

Prikazane su konkretne metode i alati koji se koriste u savremenom testiranju softvera. Sa posebnim akcentom, sve pomenute tehnike prožete su kroz konkretne poslove firme „Singleton solutions“ i „Neteffect doo“ uz predloge i sugestije kako bi krajnji proizvod bio što funkcionalniji i time u većoj meri zadovoljili zahteve korisnika.

Maksimalno profilisan finalni prozvod zaposlenima, a pre svega kompaniji, donosi smanjenje troškova i vremena za izradu softvera, veću upotrebnu vrednost na tržištu, a što je i najvažnije, doprinosi višem stepenu zadovoljenja klijenta.

Prva IKT Akademija klastera centralne Srbije završena je uz obostrano zadovoljstvo predavača i učesnika, probudila je nove ideje na obe strane i pokrenula pravac razmišljanja mladih programera ka većoj funkcionalnosti svog softvera.

Tags: BIC, IKT Akademija, klaster, Kragujevac, obuka, testiranje

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice