Istraživanje na temu potencijala za međuindustrijsku saradnju

10.04.2018

Green ICT Development - GIVE projekat podržan od strane Evropske komisije kroz COSME program (2014-2020), predstavlja jednu od najvažnijih aktivnosti na projektu

Projekat je baziran na međuklasterskoj, prekograničnoj i međuregionalnoj saradnji sa ciljem izgradnje međusektorskog strateškog partnerstava i prilika za internacionalizaciju na polju green smart tehnologija, automobilskog i IKT sektora.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane relevantne strane iz regionalnog ekosistema da podrže ovu inicijativu tako što će prvo popuniti upitnik a zatim ga i proslediti kroz svoju mrežu kontakata. Svrha upitnika je sakupljanje relevantnih podataka o ekonomskim okolnostima u oblastima međuindustrijskog razvoja, međuregionalne saradnje i internacionalizacije u pomenutim sektorima. Upitnik je konstruisan od strane partnera na GIVE projektu kako bi se mapirala ključna pitanja za kreiranje zajedničke strategije transnacionalne međuklasterske i međuindustrijske saradnje. Potrebni su odgovori posebno od malih i srednjih preduzeća ali i odgovori drugih organizacija (zavisno od veličine i tipa) su takođe dobrodošli, kao što su korporacije, multinacionalne kompanije, klasterske organizacije i poslovne asocijacije.

Popunjavanje ovog kratkog upitnika će oduzeti od 10 do 15 minuta vremena i dostupan je na sledećem Google form LINKU.
Podaci će biti korišćeni za potrebe razvoja strategije internacionalizacije projektnog konzorcijuma i tako doprineti daljem razvoju ekonomija zemalja partnera na projektu. U zavisnosti od interesovanja, stojimo na raspolaganju za pružanje svih dodatnih informacija o ovoj inicijativi i razmatranje svih mogućnosti za saradnju. Krajnji cilj je i proširenje ove inicijative na ostale interesne grupe.

Nakon što podaci budu obrađeni, kompletan izveštaj će dati vredne informacije za sve učesnike ovog istraživanja o poslovnom okruženju na teritoriji Balkana i Crnomorske regije.

Istraživanje na temu potencijala za međuindustrijsku saradnju

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice