Klaster učestvuje na Internacionalnom kongresu preduzetništva u Milanu

10.03.2015

Klaster učestvuje na Internacionalnom kongresu preduzetništva u Milanu, Italija u periodu od 16. do 19. marta 2015. godine

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja kroz realizaciju Projekta NEXT pruža mogućnost inovativnim kompanijama sa teritorije Šumadije i Pomoravlja da uzmu učešće na Internacionalnom kongresu preduzetništva u Milanu (Global Entrepreneurship Congress) http://www.gec.co/ i prezentuju i promovišu svoje proizvode, poboljšaju svoju poziciju na internacionalnom tržištu, stupe u kontakt sa istraživačko – naučnim institucijama, potencijalnim investitorima, poslovnim partnerima i menadžerima vodećih svetskih kompanija.

U okviru svojih aktivnosti na Projektu NEXT regija Marke, vodeći partner, učestvuje u organizaciji Internacionalnog kongresa preduzetništva, koji će se ove godine održati 16 – 19. marta i na kome će se predstaviti partneri sa projekta.

Projekat NEXT realizuje 11 partnera iz 6 zemalja: Italija, Hrvatska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora.Partner u Srbiji je Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

Na događaju mogu učestvovati kompanije koje imaju izrađen prototip spreman za tržište ili već ostvaren plasman inovativnog priozvoda/ usluge/ procesa/ tehnologije (inovacija treba da bude potpuno nov ili značajno izmenjen postojeći proizvod / usluga / proces / tehnologija).

Sa teritorije Centralne Srbije odabrana su dva učesnika od kojih je jedan IKT klaster Centralne Srbije iz Kragujevca. Na osnovu svojih inovativnih delatnosti koje se pre svega ogledaju kroz Klaster akademiju i inovativne IKT proizvode koje Klaster članice poseduju, Klaster je odabran da učestvuje na Internacionalnom kongresu preduzetništva u Milanu koji okuplja 300 predavača i 9.700 učesnika iz 150 zemalja sveta.

IKT klaster će imati priliku da predstavi svoj rad kao i svoje članice i da pronađe nove saradnike, partnere i investitore koji bi našli interes za saradnju u okviru ove brzo razvijajuće grane industrije.

Internacionalni kongres preduzetništva je prvi put organizovan 2009. godine u Kanzas sitiju, zahvaljujući delom Svetskoj nedelji preduzetništva a u organizaciji od strane Kaufman fondacije. Na prvom kongresu učestvovalo je skoro 60 zemalja, da bi se taj broj svake godine uvećavao, pa je tako naredne godine u Dubaiju bilo 90 zemalja učesnica, 2011. u Šangaju preko 100 zemalja; 2012. godine Liverpul je ugostio preko 120 zemalja koje je tada inspirisao Ser Ričard Brenson, osnivač i CEO Virdžin grupe. Naredne 2013. godine domaćin je bio Rio de Žaneiro sa preko 115 zemalja a prošle, 2014. godine domaćin je bila Moskva sa učešćem od 150 zemalja sveta.

Ove godine Milano očekuje skup najinovativnijih preduzetnika iz preko 150 zemalja gde će se okupiti i predstavnici investitora, naučno-obrazovnih i istraživačkih institucija i organizacija.

Predavači će i ove godine biti eksperti iz svih oblasti biznisa na čelu sa Ser Ričard Brensonom, koji će i ove godine nadahnuti mnoge preduzetnike za nove pobede i sopstveni razvoj.

Generalne informacije i brošuru NEXT projekta možete preuzeti OVDE.

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice