Svetski IT stručnjaci na konferenciji u Beogradu 23. i 24. maja

15.05.2015

IT stručnjaci iz "Facebook"-a, "Twitter"-a, IBM-a i drugih velikih svetskih kompanija, govoriće na velikoj IT konferenciji koja će biti održan u okviru "ITkonekta"

IT stručnjaci iz "Facebook"-a, "Twitter"-a, IBM-a i drugih velikih svetskih kompanija, iz različitih zemalja sveta, govoriće na velikoj IT konferenciji koja će biti održan u okviru "ITkonekta" 23. i 24. maja u hotelu "Crowne Plaza" u Beogradu, saopštili su organizatori.

Koji je to novi "Facebook"-ov frejmvork na tržištu i kako uz pomoć njega napraviti aplikacije na svetskom nivou govori jedan od uspešnih "Facebook"-ovih developera. Šta nas očekuje u budućnosti jednog od najpopularnijih programskih jezika, Javi, koji su novi trikovi i primeri dobre prakse, otkriće na ITkonektu pravi šampion i rok star Jave, Adam Bien.

Kako za 44 sata do 250.000 USD i novog proizvoda objasniće Ivan Erceg koji je pobedio na jednom od najvećih hakatona na svetu, u San Francisku. "Rails Girls" dame će ispričati kako to izgleda kad žene uzmu u ruke programske alate, dok će predstavnici najveće platforme za freelance zapošljavanje u svetu Elance oDesk otkriti trikove i savete kako postati uspešan freelancer u Srbiji.

Kako razvijati igrice za virtuelnu realnost, šta može da krene naopako pri testiranju JavaScrišt aplikacija, kako (ne) upropastiti sopstveni startap, zašto treba biti aktivan član IT zajednica, neke su od zanimljivih tema o kojima će biti reči na konferenciji u okviru ITkonekta.

Osim svetski poznatih stručnjaka iz inostranstva, na konferenciji će govoriti i domaći IT stručnjaci, kao i predstavnici velikih IT zajednica. Ceo program konferencije dostupan je OVDE.

Inače, "ITkonekt" će se održati 23. i 24. maja u hotelu "Crowne Plaza" u Beogradu, i sastojaće se od tri dela: Prvi IT sajam zapošljavanja ITjobfair, gde će velike IT kompanije ponuditi brojna radna mesta u IT-ju, GameSpace, u kojem će se okupiti svi zainteresovani za gejming, i ITconference, gde će veliki stručnjaci u IT industriji govoriti o najnovijim trendovima u IT-ju.

Zainteresovani za ovaj događaj se već mogu prijaviti putem sajta i besplatno napraviti svoj profil.

Glavni partner događaja je "Microsoft Development Center Serbia", a radna mesta u IT-ju će ponuditi i "Cosmic Development", "Humanity", "Manpower", "Trizma", "Telenor", "Efront", "Vast", "Comtrade", "Performance tehnologies", DDOR, "Dunav osiguranje", IBM, "Young culture", "Puzzle softver", "Conveo solutions" i drugi. Glavni edu partner je "Admin trening centar" (ATC).

Cilj "ITkonekta" je da na jednom mestu okupi najkvalitetnije IT stručnjake i pokrene stvaranje najveće IT zajednice u zemlji. Ovo će biti polazište za stvaranje jakog brenda koji će doprineti promociji IT-ja u Srbiji i podstaći obrazovanje sve više kvalitetnih IT stručnjaka i profila koji su traženi na tržištu, navedeno je u saopštenju.

Izvor: E-kapija

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice